Do Bratislavy príde Sampras, čaká ho Hrbatý

26.11.2008
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavskí tenisoví fanúšikovia dostali predčasný vianočný darček. Na exhibičný duel proti Dominikovi Hrbatému nastúpi bývalá svetová jednotka Pete Sampras.

Hrať sa bude v sobotu 29. novembra 2008 v Inchebe Expo Aréne a duel bude vlastne otváracím ročníkom podujatia Tennis Classic. Atraktivite súboja zodpovedajú aj ceny vstupeniek, ktoré sa pohybujú od 1990 do 4500 Sk. Kapacita haly je 3-tisíc miest a organizátori rátajú, že bude plno.

„V minulosti hrali exhibície v Bratislave veľké hviezdy ako Lendl, Becker, Grafová, no od tých čias prešlo takmer desať rokov a nič podobné sa tu nekonalo. Najskôr sme uvažovali o pozvaní legiend Borga či McEnreoa, ale nakoniec sme sa rozhodli pre pozvanie Pete Samprasa,“ prezradil jeden z organizátorov akcie Roman Šmatlák.

Rokovania boli údajne zložité, aj kvôli tomu, že Sampras málokedy vycestuje do Európy. Bratislavské stretnutie bude tento rok prvým, ktoré odohrá na starom kontinente. „Podobné ponuky mu chodia často, ročne ich dostáva stovky. Aj preto sme radi, že súhlasil s pozvaním. V apríli sme sa definitívne dohodli, v závere sme už len doťahovali detaily,“ priznal Roman Šmatlák.

Pete Sampras má na svojom konte 14 grandslamových titulov, niekoľko rokov mu patrila prvá priečka v rebríčku, jeho hru odborníci charakterizovali ako geniálnu. Proti sympatickému Američanovi nastúpi Dominik Hrbatý, najlepší slovenský hráč a sedemnásobný Tenista roka na Slovensku.

„Už som šesť rokov na dôchodku, preto budeš pod tlakom ty ako aktívny hráč. Buď však ku mne dobrý. Čaká má dlhá cesta, nerád by som prehral 2:6, 2:6,“ smial sa na videonahrávke pred zápasom Pete Sampras, ktorý z Bratislavy zamieri do Prahy a odtiaľ na turnaj Masters veteránskej série Black Rock Tour of Champions v londýnskej Royal Albert Hall. Zápas na dva víťazné sety sa začne o 18.00 h. Americký tenista pritom priletí o deň skôr, v sobotu ho ešte čaká krátky tréning, po stretnutí odletí do Prahy, kde sa stretne v podobnej exhibícii so Štěpánkom. Mimochodom, pražský zápas vyjde od 290 po 590 českých korún...

Z troch doterajších duelov vyhral dva Sampras, najpamätnejší sa odohral v osemfinále Australian Open 1997. Jediné víťazstvo nášho tenistu sa viaže k Svetovému poháru 2000, kedy Hrbatý vyhral 2:1 na sety.

(db)

Páčil sa vám článok?