Futbalisti Artmedie bodovali v Košiciach

22.11.2008
0
Páčil sa vám článok?

Futbalisti FC Artmedia Petržalka v 17. kole Corgoň ligy, zdá sa, našli vlaňajšiu majstrovskú formu, keď vyhrali v Košiciach 2:1. Vďaka trom bodom za víťazstvo sa Petržalčania vyšplhali v tabuľke z jedenásteho na deviate miesto.

V chladnom počasí boli v prvom polčase hostia lepším tímom. Ak by viedli 3:0, nik by sa nemohol čudovať. Už v 6. min si na Kozákov roh nabehol Saláta a zblízka otvoril skóre stretnutia. V 13. min po ďalšom rohu Dosoudil z dvoch krokov netrafil prázdnu bránku a v 27. min išiel Oravec sám na Putnockého, ten vyrazil pred Czinegeho, ktorý vystrelil nad.

Košičania hrali s prílišným rešpektom a bránku Artmedie ohrozovali len strelami z diaľky. V 20. min Bašista vystrašil prudkou strelou Kamenára, Milinkovičovu strelu gólman Petržalky chytil a ďalší pokus srbského legionára v domácom drese išiel tesne vedľa.

Aj úvod druhého dejstva vyšiel Bratislavčanom lepšie. Po rýchlom brejku našiel Kozák krížnou prihrávkou nabiehajúceho Pirosku, ktorý pohodlne upravil na 2:0. Domácich vrátil do stretnutia Cicman, ktorý nekompromisne trafil zvnútra šestnástky po Škutkovom priťuknutí - 1:2. Košičania po góle výrazne ožili, vypracovali si tlak a mali aj šance. Milinkovičovu i Janičovu delovku Kamenár s námahou vyškriabal na roh. V 69. min mal obrovskú šancu vyrovnať Matič, ale z dvoch krokoch len "prihral loptu" Kamenárovi do rúk.

Petržalka hrozila rýchlymi kontrami a po jednej z nich išiel Oravec sám na Putnockého. Ani na druhý pokus však mikrosúboj s košickým gólmanom nevyhral. Minútu pred koncom mal vyrovnávajúci gól na hlave Škutka, no trafil len Kamenárovo plece. Petržalčania sa napokon stali prvým mužstvom jesene, ktoré dokázalo zvíťaziť v Košiciach.

MFK Košice - Artmedia Petržalka 1:2 (0:1)
Góly: 58. R. Cicman - 6. Saláta, 53. Piroska, ŽK: 90. Dosoudil, 90. Oravec (obaja Artmedia), rozhodovali: Olšiak - Brendza, Chládek, 857 divákov

Košice: Putnocký - Kišš, Bašista, Džogan, Smrek (57. L. Janič) - R. Cicman - Viazanko (46. D. Škutka), Kolbas (57. K. Kuzma), N. Matič, Milinkovič - J. Novák

Artmedia: Kamenár - Velický, Saláta, Dosoudil, Szabó - Mikulič (83. Pavol Ďurica), J. Kozák ml., Guédé, Czinege (79. Pavol Farkaš) - Oravec, Piroska (90. Patrik Mráz)

Ján Kozák st. (tréner Košíc): "Hostia sa rýchlo ujali vedenia, čo im veľmi pomohlo. Chlapci po prestávke ukázali snahu i kvalitu, aby zvrátili zápas. V koncovke je to však aj o šťastí. Som sklamaný, lebo sme si nezaslúžili prehrať."

Michal Hipp (tréner Artmedie): "Začali sme aktívne, vypracovali sme si šance a rýchlo sme sa ujali vedenia. Prvý polčas bol v našej réžii. Po prestávke sme pridali aj druhý gól, no o chvíľu sme inkasovali a domáci po tomto góle výrazne ožili. Aj zásluhou futbalovej šťasteny sme duel dotiahli do víťazného konca."

(sita)

Páčil sa vám článok?