Plánujú stavať dve futbalové ihriská

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Bratislava - Karlova Ves plánuje v tomto roku výstavbu dvoch futbalových ihrísk. Obe by mali byť situované v už existujúcich školských areáloch.

V školskom areáli na Karloveskej 3 by malo byť vybudované futbalové ihrisko s umelým povrchom, v priestoroch školského ihriska na Základnej škole Alexandra Dubčeka na Majerníkovej ulici by malo vyrásť minifutbalové ihrisko a umelá ľadová plocha. Ako uviedol vedúci školského oddelenia karloveského miestneho úradu Roman Csabay, problémom je, že mestská časť zatiaľ nemá peniaze na spolufinancovanie výstavby. „Peniaze síce boli zapracované do návrhu rozpočtu na tento rok, ten však na decembrovom zasadnutí zastupiteľstva prerokovaný nebol. Keďže návrh rozpočtu nezískal by potrebný počet hlasov, starosta ho z rokovania stiahol. Opätovne by sa mal prerokovávať na zasadnutí zastupiteľstva začiatkom februára,“ povedal R. Csabay. Hneď, ako bude rozpočet prijatý, začne sa s výstavbou. Miniihrisko by malo byť vybudované do dvoch mesiacov, ďalšie dva projekty by sa mali zrealizovať do konca roka. Výstavba a rekonštrukcia školských ihrísk by mala stáť 29,5 milióna. Financie by okrem mestskej časti malo poskytnúť aj ministerstvo školstva, Slovenský futbalový zväz, Fond telovýchovných a športových zariadení a sponzori.

Mestská časť plánuje v tomto roku zrekonštruovať aj niektoré materské a základné školy za deväť miliónov korún. Plánované opravy zahŕňajú rekonštrukcie sociálnych zariadení, rozvodov ústredného kúrenia, výmenu regulačných a odvzdušňovacích ventilov, výmenu poškodených radiátorov, výmenu okien, opravu striech a podobne. Rekonštruovať by sa mali Základná škola a gymnázium Tilgnerova, Základná škola Karloveská 32 a Karloveská 61, Základná škola Alexandra Dubčeka a materské školy na uliciach Borská, Ľudovíta Fullu, Adámiho, Kolískova a Pod Rovnicami.

Páčil sa vám článok?