V Horskom parku otvorili prírodné klzisko

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

V záhrade Horárne Horský park je od štvrtka, 12. januára 2006, otvorené prírodné klzisko. Denne je prístupné od 9. do 19. hodiny, za tmy s umelým osvetlením. Vstup je voľný.

V pondelok je zatvorené. V poobedňajších hodinách je možné zohriať sa v libresse nachádzajúcom sa v horárni. Ako nám ďalej povedal Kamil Procházka z Nadácie Horský park, športovať je možné súčasne aj v krytom priestore, konkrétne ide o stolný tenis a šípky. „Klzisko bude v prevádzke, pokiaľ to poveternostné podmienky dovolia,“ uviedol K. Procházka. „Ak príde odmäk, ale mrazy sa opäť vrátia, klzisko sa opätovne obnoví.“ Ako dodal, novinkou tohtoročnej korčuliarskej sezóny v horárni je malé paralelné kruhové klzisko, na ktorom sa môžu nerušene učiť korčuľovať tí najmenší.

Horáreň sa nachádza na Lesnej ulici, pri hlavnom vstupe do Horského parku. Autom je tam bezproblémový prístup, parkovanie je možné v priľahlých uličkách. Peši je dostupná od MHD na Brnianskej (od nadchodu) cez Gorazdovu a Lesnú, prípadne z Búdkovej (od pizzerie) po Majakovského ulici. V oboch prípadoch pešia cesta trvá asi 10 minút.

Páčil sa vám článok?