Futbalisti Artmedie Petržalka prehrali v Žiline

26.10.2008
0
Páčil sa vám článok?

Futbalisti FC Artmedia Petržalka v dohrávke 13. kola Corgoň ligy prehrali na ihrisku Žiliny 1:3. Petržalčania zostávajú v ligovej tabuľke na desiatom mieste, Žilina sa vrátila na prvé miesto, Slovan Bratislava je opäť druhý.

Lepší vstup do stretnutia si Žilinčania ani nemohli želať. Už v 1. min prekvapil z nevinnej akcie brankára hostí Kamenára ľahkou, ale umiestnenou strelou k ľavej žrdi Karoglan - 1:0. O šesť minút neskôr už domáci viedli o dva góly, po štandardnej situácii dostal Pekarík prihrávku z ľavej strany a ďalekonosnou strelou z približne 25 metrov druhýkrát prekonal Kamenára - tentoraz k pravej žrdi.

V 8. min mohlo byť už 3:0. Rilke vysunul po brejku Martina Ďuricu, vracajúci sa obranca mu vypichol loptu, ktorá lízla pravú žrď. Do polovice prvého polčasu Artmedia smerom dopredu prakticky nič nevymyslela. Žilinčania to ďalej skúšali strelami zo stredných vzdialeností. Tretí gól strelili v 25. min, keď sa Karoglan pokúšal presadiť v pokutovom území hostí, ale po sérií kľučiek prihral späť Adautovi, ktorý prekonal brankára Artmedie ďalšou ďalekonosnou strelou.

V 32. min mali prvú šancu hostia, Oravcovu hlavičku však brankár Perniš chytil. O tri minúty na to vysunul Hašek do voľného priestoru na ľavej strane Pirosku, ale jeho nebezpečný strelecký pokus tesne minul žilinskú bránku.

Po zmene strán sa hralo prakticky celý čas medzi šestnástkami, domáci sa dopredu veľmi nehrnuli, nekonal sa ani očakávaný tlak Artmedie. Smerom do ofenzívy hostia v druhom polčase veľa nevymysleli, pôsobili skôr ospalým dojmom. V 63. min nebezpečne vystrelil z 20 metrov Vladavič, ale tesne minul bránu. O päť minút neskôr neskôr znížil kapitán hostí Ján Kozák ml. takým istým spôsobom, akým dávali góly žilinskí hráči - umiestnenou strelou z približne 18 metrov k ľavej žrdi prekonal domáceho gólmana Perniša.

V 70. min opäť pohrozili Žilinčania. Adauto sa uvoľnil, ale prestrelil Kamenárovu bránku. Napriek priaznivému výsledku mala aj ku koncu zápasu viac z hry Žilina, jej hráči viac držali loptu a snažili sa nestratiť dvojgólový náskok. Hostia mohli ešte znížiť v 84. min, keď Czinege pohrozil opäť strelou z diaľky, ale Perniš ju vytlačil na rohový kop. O minútu neskôr to ešte z priameho kopu skúšal Szabó, ale jeho strela nemala potrebnú razanciu a domáci gólman ju s prehľadom kryl. Posledné minúty stretnutia sa už doslova len dohrávali. Futbalisti MŠK sa po víťazstve 3:1 opäť dostali na čelo tabuľky.

MŠK Žilina - Artmedia Petržalka 3:1 (3:0)
Góly: 1. Karoglan, 7. Pekarík, 25. Adauto - 68. J. Kozák ml., ŽK: 45.+ Martin Ďurica - 45.+ Szabó, rozhodovali: Hracho - Schmidt, Mikulaj, 2320 divákov

Žilina: D. Perniš - Pekarík, Šourek, Leitner, Tesák - Jež - Vladavič, Adauto (90.+ Kupčík), Martin Ďurica, Rilke (90. Poljaček) - Karoglan (69. Štyvar)

Artmedia: Kamenár - Neoveský (11. Velický), Dosoudil, Pavol Farkaš, Szabó - P. Hašek (80. Pavol Ďurica), J. Kozák ml., Guédé, Czinege - T. Oravec (65. Zb. Pospěch), Piroska

Dušan Radolský (tréner Žiliny): "Po náročnom štvrtkovom pohárovom zápase sme chceli byť aktívni najmä na začiatku, čo sa nám aj podarilo. Dali sme tri góly, naša hra vyzerala dobre, Petržalka však tiež ukázala kvalitu. V druhom polčase sme sa snažili netlačiť sa do útoku a udržať priaznivý výsledok."

Michal Hipp (tréner Artmedie): "Naše predchádzajúce zápasy so Žilinou patrili k ozdobám ligy, aj tento mal dobrú úroveň. Neboli sme v ňom favoritom. Rozhodlo sa v prvých 25 minútach, keď boli domáci mimoriadne efektívni. Paradoxne sme sa na takýto začiatok pripravovali, ale odhodlanie asi zostalo v kabíne. Chceli sme so zápasom za stavu 0:3 ešte niečo spraviť, strelili sme aj pekný gól, ale domáci si svoj náskok udržali až do konca zápasu."

(sita)

Páčil sa vám článok?