Artmedia s Dunajskou Stredou iba remizovala

22.10.2008
0
Páčil sa vám článok?

Petržalská Artmedia v prvom zápase štvrťfinále Slovenského pohára vo futbale s Dunajskou Stredou remizovala 0:0. Petržalčania nedokázali streliť gól, aj keď od 22. minuty mali hostia o jedného hrača menej a od 73. minúty hralo mužstvo zo Žitného ostrova bez dvoch vylúčených hráčov!

Hostia začali proti favorizovaným domácim odvážne. V 7. min vyslal Abena prvý pozdrav na Kamenára, o tri minúty hasil pred Kweukem domáci Dosoudil. Na druhej strane to dvakrát skúšal Kozák, no prvýkrát nemieril presne a jeho druhú strelu obrana DAC zblokovala. V 21. min Neoveský výborne vysunul Pirosku, po jeho delovke zachraňoval Novota.

Už o minútu vymyslel svoju typickú prihrávku za obranu Kozák, prenikajúceho Oravca zastavil nedovolene Marcin a z rúk hlavného rozhodcu Havrillu videl červenú kartu. Artmedia po tomto okamihu prevzala iniciatívu, do vyloženejších príležitostí sa však nedostávala. Naopak, v 33. min pokazil Dosoudil malú domov, Kweuke síce prehodil Kamenára, ale netrafil opustenú domácu bránku.

Po zmene strán pokračoval tlak "bielo-čiernych". V 55. min vyšla Petržalčanom pekná akcia po osi Kozák - Guédé - Piroska, po strele posledne menovaného Novota zachraňoval reflexívne nohami. V 64. min nedočiahol Dosoudil hlavou na priamy kop Kozáka a neujali sa ani dva strelecké pokusy Pirosku. Z ničoho nič však mohlo v 68. min udrieť na opačnej strane, ale Kweuke zoči-voči Kamenárovi namieril len do brvna.

Dunajská Streda dohrávala napokon len s ôsmimi mužmi v poli. V 73. min fauloval Kweuke bez lopty Dosoudila, hlavný rozhodca mu ukázal najskôr len žltú kartu, no po porade so štvrtým arbitrom vytiahol červenú. Zraneniami zdecimovaná Artmedia však napokon ani dvojnásobnú presilovku nedokázala zužitkovať, keď svoje šance zahadzovali Oravec, Piroska i striedajúci Czinege. Pred odvetou, ktorá je na programe o dva týždne na Žitnom ostrove v utorok 4. novembra o 13.30 h, sú tak šance oboch tímov na postup do semifinále Slovenského pohára stále otvorené.

FC Artmedia Petržalka - DAC 1904 Dunajská Streda 0:0
ŽK: 14. Dosoudil, 81. Czinege - 14. Nlend, 18. Boya, ČK: 22. Marcin za faul vo vyloženej príležitosti, 73. Kweuke (obaja DAC) za faul bez lopty, rozhodovali: Havrilla - Laskovský, E. Weiss, 350 divákov

Artmedia: Kamenár - Neoveský, Dosoudil (77. Czinege), Pavol Farkaš, Szabó - Guédé (87. Pedro Anderson) - P. Hašek, J. Kozák, Patrik Mráz (61. Mikulič) - Piroska, T. Oravec

Dunajská Streda: Ján Novota - Adiaba, Marcin, Pinte, Gerich - Osei Opoku (37. Regedei), Boya, Abena, Moughfire (90.+ Caha) - Kweuke, Nlend (26. K. Németh)

Michal Hipp (tréner Artmedie): "V krátkom slede sme proti tomuto súperovi odohrali dva zápasy, ktoré mali čo-to spoločné, no úplne odlišný priebeh. Začali sme pomerne aktívne, vypracovali sme si aj pološance, ale predovšetkým nám chýbala finálna prihrávka. Celý zápas ovplyvnilo prvé vylúčenie, po ktorom sa hostia pochopiteľne stiahli do defenzívy. Chýbala nám rozvaha, po druhej červenej karte sme sa v útoku už len trápili."

Werner Lorant (tréner Dunajskej Stredy): "Som spokojný, že sme neinkasovali. Viac tento zápas nechcem komentovať. V Európe by mal takýto rozhodca dostať dištanc do konca života, nemali by byť potrestaní hráči, ale on. Teraz je to už jedno, možno mal dnes len zlý deň."

(sita)

Páčil sa vám článok?