HC Slovan začal Ligu majstrov prehrou

22.10.2008
0
Páčil sa vám článok?

Hokejisti Slovana Bratislava prehrali vo svojom úvodnom vystúpení v C-skupine Ligy majstrov na ľade Českých Budějovíc 2:5. Domáci Mountfield sa po prvom víťazstve vo svojom druhom zápase v elitnej súťaži bodovo dotiahol na vedúcu Ufu. Za víťazstvo si Juhočesi okrem bodov pripísali na klubové konto 50-tisíc eur.

Domáci začali aktívne a hneď v úvode si vytvorili príležitosti na skórovanie. Aktivitou hýril najmä bývalý slovanista Michal Hudec, v prvej dobrej príležitosti však Hoviho neprekonal. Po 67 sekundách sa však dostal k vyrazenej strele Dudu a zľava zavesil pod hornú žŕdku - 1:0.

Slovan sa snažil rýchlo o odpoveď, Kukumbergova strela išla vedľa a nebezpečný teč Urama skončil len na pozornom Turekovi. Slovanu následne nevyšla presilovka a potom mohol pykať, domáci však nevyužili 90-sekundovú prevahu o dvoch hráčov. Hráči českého tímu sa síce usadili v útočnom pásme, k priamemu ohrozeniu Hoviho sa ale nedostali.

Slovan pomaly preberal iniciatívu, Juhočesi však pozorne bránili a mohli sa spoliehať aj na pozorného Tureka. Ten zlikvidoval nebezpečný bekhend Dömeho, individuálnu akciu Hujsu i Devečkovu strelu z prvej. V 19. min bolo horúco pred bránkou Slovana. Poživilova strela vypadla Hovimu z lapačky, nikto z útočiacich hráčov však puk do bránky nedostal.

Už po 21 sekundách druhej časti hry našiel Kukumberg ideálne Hujsu, ktorý sa však bekhendom pred Turekom nepresadil. Na opačnej strane si ideálne na Dudovu prihrávku nakorčuľoval z druhej vlny Gřegořek, ale Hovi sa prekvapiť nenechal. V 23. min však rovnaký hráč pri presilovke prehodil puk cez bratislavského gólmana do siete - 2:0. Tureka konečne prekonal v 25. min Vaic, ktorý ideálne usmernil prihrávku Hujsu od pravého mantinelu. Vyrovnanie mal na hokejke Uram, ale jeho sólo skončilo len na Turekovi.

V polovici zápasu pri presilovke prepadol na modrej čiare Pavlas, Huml svoje sólo zakončil strelou nad Hoviho vyrážačku - 3:1, tretiu asistenciu si v zápase pripísal známy búrlivák Duda. Domácej obrane hrozilo nebezpečenstvo najmä od prvého útoku, Uram sa v krátkom slede dostal dvakrát na dostrel Tureka, ale ani raz ho neprekonal.

Hneď v úvode tretej časti hry zabudla bratislavská obrana na voľného Veselého, ktorého ideálne našiel Poživil, a českobudějovický útočník zasunul puk pomedzi Hoviho betóny. Hráči Slovana začali robiť chyby, smerom dopredu už boli bezzubí. V 47. min aktívne forčekoval Kuchejda, Horák sa natlačil pred bratislavského gólmana a aj so šťastím skóroval - 5:1. Z ojedinelej akcie slovenského tímu potešil fanúšikov Slovana Kukumberg, od ktorého sa odrazilo do siete Hujsovo nahodenie. Domáci s prehľadom kontrolovali vývoj zápasu a za stavu 5:2 sa už dopredu príliš nehrnuli.

Mountfield České Budějovice - Slovan Bratislava 5:2 (1:0, 2:1, 2:1)
Gól: 2. M. Hudec (Duda, Huml), 23. Gřegořek (Duda, Frolo), 30. Huml (Duda, Toman), 41. Veselý (Poživil), 47. Horák (Kuchejda, J. Mucha) - 25. Vaic (Hujsa, Hančák), 51. Kukumberg (Hujsa, Uram)
Vylúčení: 7:9 na 2 min, presilovky a oslabenia: 1:0, rozhodovali: Jablukov, Schütz - Linnek, Schulz (všetci Nem.), 4250 divákov

České Budějovice: R. Turek - Poživil, Toman, Frolo, Gřegořek, J. Mucha, Sičák - Kůrka, Vak, Veselý - M. Hudec, Huml, Duda - Hřebejk, Kotrla, Květoň - od 41. min Horák, Kuchejda, Mertl

Slovan: Hovi - Pavlas, Hančák, J. Kováčik, M. Hruška, Devečka, Sersen, Bohunický, Petre - Uram, Hujsa, Kukumberg - Lažo, Vaic, Döme - Baček, Hreus, Kropáč - Gráčik, Liščák, Šiffalovič

Tabuľka C-skupiny:

1. Ufa 1 1 0 0 0 0 7:1 3
2. České Budějovice 2 1 0 0 0 1 6:9 3
3. Slovan 1 0 0 0 0 1 2:5 0
Pozn.: Počet zápasov, výhry (3 body), výhry po predĺžení (2 body), výhry po sam. nájazdoch (2 body), prehry po predĺžení (1 bod), prehry po sam. nájazdoch (1 bod), prehry (0 bodov), skóre, body

Páčil sa vám článok?