Artmedia nedokázala zabodovať ani v Prešove

19.10.2008
0
Páčil sa vám článok?

Futbalisti majstrovského FC Artmedia Petržalka nedokázali zabodovať na ihrisku nováčikas najvyššej futbalovej súťaže 1. FC Tatran Prešov, keď prehrali 0:1. V aktuálnej tabuľke Corgoň ligy zostávajú Petržalčania na deviatom mieste.

Prvý polčas úrovňou nenadchol. Hra sa odohrávala zväčša medzi šestnástkami. V 3. min rozohrával Kozák štandardnú situáciu, ale Fodrekovu slabú strelu Buchta bez problémov zneškodnil. Na druhej strane po nedovolenom zákroku na Vršajeviča na hranici pokutového územia Prešovčania štandardnú situáciu rozohrali zle: Papaj namiesto strely zvolil center a bolo po sľubnej príležitosti. V 13. min pohrozil jeden z najagilnejších prešovských hráčov Katona.

V 24. min prišla rýchla kontra domácich. Katona namiesto prihrávky vpravo na nabiehajúceho Vršajeviča prenikol sám a jeho strele chýbala presnosť. Na druhej strane sa o podobný ťah pokúsil Kozák, aj jeho snaha však skončila na hranici pokutového územia súpera. Pri jednej z posledných akcií úvodného dejstva Katona z ľavej strany namieril iba do bočnej siete bránky Artmedie.

Prvú vážnejšiu gólovú príležitosť v zápase mal desať minút po prestávke na kopačke Kozák. Po prieniku a priťuknutí lopty Czinegem však trafil tesne vedľa pravej žrde. Na druhej strane po zaváhaní P. Farkaša, Takáč z uhla neprekvapil Kamenára. Keď už sa zdalo, že zápas prinesie bezgólovú deľbu bodov, v 77. min sa odhodlal Prekop a pokus vyslaný z vari 30 m skončil pod brvnom v sieti Kamenárovej bránky. Po akcii Vršajeviča s Takáčom Pikl ďalší gól nepridal. Z hranice pokutového územia prestrelil.

Tatran Prešov - Artmedia Petržalka 1:0 (0:0)
Gól: 77. Prekop, ŽK: 60. Guédé, 70. Velický, 90. Pedro Anderson (všetci Artmedia), ČK: 90.+ Saláta (Artmedia) za napadnutie súpera, rozhodovali: Kráľovič - D. Hrčka, Vorel, 4040 divákov

Prešov: M. Buchta - Piter-Bučko, Farbák, Čep, Papaj - Prekop - Vršajevič, Kobylík (80. Pikl), Šafranko (61. Cleber Luis Rodrigues) - Katona (90.+ Pekár) - E. Takáč

Artmedia: Kamenár - Velický (87. Cleber Nascimento), Saláta, Pavol Farkaš, Szabó - Czinege, Guédé, J. Kozák ml., Fodrek (77. Pedro Anderson) - Piroska, T. Oravec

Roman Pivarník (tréner Prešova): "Dali sme krásny gól a spokojný som teda s víťazstvom i predvedeným výkonom proti kvalitnému súperovi. Obe mužstvá boli na tento zápas dobre pripravené, obe chceli hrať ofenzívne. Priestor však bol dobre vykrývaný, preto šance neprichádzali."

Michal Hipp (tréner Artmedie): "Prvá tretina súťaže ukázala, že Prešov je jej príjemným oživením. Chceli sme dnes bodovať, napokon sme však hrozili iba zo štandardných situácií. V ofenzíve nám chýbala presnosť i rozvaha. Futbal sa nehrá na šance, ale na góly, a ten dali domáci."

(sita)

Páčil sa vám článok?