Artmedia sa trápi, s DAC iba remizovala

27.9.2008
0
Páčil sa vám článok?

Trápenie futbalového majstra FC Artmedia Petržalka pokračuje, tentoraz si na domácom trávniku nedokázali poradiť s nováčikom z Dunajskej Stredy. Ich vzájomný zápas sa skončil 0:0.

Stretnutie Artmedie s Dunajskou Stredou bolo meraním síl s množstvom osobných súbojov v priestoroch medzi oboma šestnástkami. V 10. min domáci brankár Kamenár pohotovo vyrazil strelu Moughfira bez prípravy. Ešte v tej istej minúte na druhej strane Novota dobre vybehol a zachránil pred dravým Piroskom.

O desať minút neskôr brankár hostí hruďou stlmil Oravcovu strelu. Útočník Petržalky nebol úspešný ani v 26. min, keď strieľal nepresne z otočky. Najkrajšiu akciu videli diváci sedem minút pred prestávkou - Fodrek prešprintoval takmer celé ihrisko, počas svojho sóla vyhral niekoľko osobných súbojov, no jeho technická strela tesne minula bránku hostí.

Po zmene strán Novota s prehľadom kryl aj strelu Jána Kozáka z 25 metrov v 47. min. O minútu neskôr strieľal tesne vedľa bránky Fodrek. Gólom sa neskončil ani nevydarený pokus Pirosku o nožničky. Najväčšiu šancu hostí zlikvidoval v 76. min Dosoudil, ktorý včas vypichol loptu Kweukemu len niekoľko metrov pred bránkou Kamenára. Kanonier DAC-u sa následne nepresadil ani v ďalších dvoch hlavičkových súbojoch. Brankár hostí sa vyznamenal v 86. min, keď z bránkovej čiary vyrazil presnú hlavičku Oravca po prihrávke Fodrek. Vzápätí Novota vyhral aj vzdušný súboj s dôrazným Dosoudilom a minútu pred koncom si poradil aj s krížnou strelou striedajúceho Ďuricu.

Artmedia Petržalka - DAC 1904 Dunajská Streda 0:0
ŽK: 14. Dosoudil, 40. Velický, 54. Fodrek - 15. Marcin, 62. Gerich, rozhodovali: Chmura - Sluk, Rendko, 1180 divákov

Artmedia: Kamenár - Velický, Saláta, Dosoudil, Szabó - Guédé - Czinege (78. Pavol Ďurica), J. Kozák ml., Fodrek - Piroska (85. Cléber Nascimento), T. Oravec

Dunajská Streda: Ján Novota - Adiaba, Marcin, Pinte, Gerich (90.+ Caha) - Osei Opoku, Boya, Abena, Moughfire (46. Regedei) - Kweuke, Nlend

Michal Hipp (tréner Artmedie): "Anglický týždeň, ktorý teraz máme, má svoje klady, ale aj nedostatky. My teraz doplácame najmä na tie nedostatky, pretože v poslednom čase sa nám nedarí. Trochu nám pomohol víťazný zápas s Lučencom. Vedeli sme, v čom je nováčik súťaže silný, preto sme sa pripravovali predovšetkým na obsadenie postov, aby sme dokázali eliminovať silných a fyzicky zdatných hráčov hostí. Podarilo sa nám to najmä vďaka veľmi dobrej defenzívnej činnosti celého mužstva. Moje pocity z tohto stretnutia sú zmiešané, pretože sme mali zvíťaziť. Futbal je v tomto nespravodlivý."

Werner Lorant (tréner Dunajskej Stredy): "Keď moje mužstvo neprehrá a získa body na pôde súpera, tak ja som spokojný. Viac k tomuto stretnutiu nemám čo povedať. Čo sa mi páčilo na zápase, to nebudem hodnotiť. Čo sa mi nepáčilo, to poviem hráčom v šatni a nie tu verejne pred novinármi."

(sita)

Páčil sa vám článok?