Fanúšikovia Petržalky sú sklamaní

2.9.2008
0
Páčil sa vám článok?

Petržalskí futbaloví fanúšikovia neskrývajú sklamanie. Ako sa píše vo vyhlásení Občianskeho združenia Engeraufans, „najúspešnejší klub novodobej slovenskej futbalovej histórie a druhý najstarší futbalový klub na území Slovenska mizne pred očami, a to spôsobom, aký je to možný zrejme len na Slovensku”.

Priaznivci Artmedie vo vyhlásení rozoberajú, čo im na majiteľoch a funkcionároch najviac prekážalo a prekáža:

Pohŕdanie tradíciou a históriou klubu - v roku 1993 premenovali klub na Artmedia Petržalka, čo bolo akceptované, aj keď s nevôľou, neskôr dokonca na Artmedia Bratislava - čo už bolo pre petržalského fanúšika neakceptovateľné. Klub mal tento rok 110. výročie, vie o tom vôbec jeho vedenie?

Zmena loga a klubových farieb - už nie čierno-biela ale čierno-bielo-zelená. My však nie sme a nikdy nebudeme zelení, my sme čierno-bieli!

Ignorácia fanúšika - neexistuje oficiálny kontakt, klub nemá svojho hovorcu, nemá predajňu suvenírov, neorganizuje stretnutia s fanúšikmi, nemá záujem o vzniknutý fanklub atď.

Štadión - je normálne zrušiť štadión a nemať pozemok na druhý? Zavádzanie fanúšikov a verejnosti o vytypovaných lokalitách, vyhováranie sa na neschopných mestských poslancov... Exmajiteľ nás všetkých pekne klamal a nakoniec nechal napospas.”

Podľa fanúšikov „sa vedenie čuduje, prečo chodí stále menej divákov, vzhľadom na silu mužstva a jeho úspechy by to malo byť naopak. Malo, ale nie je a pokiaľ sa nezačne meniť váš prístup, alebo ešte lepšie, pokiaľ Vás nevymenia, inak to ani nebude,“ uvádza sa vo vyhlásení.

Neobišli ani bratislavských a petržalských poslancov: „Vy ste predali pozemky pod štadiónom - pozemky patriace mestu ,a teda aj nám - za smiešnu nekomerčnú cenu ako pozemky určené na športové využitie. A vy ste ich preklasifikovali za smiešnu protihodnotu na pozemky využiteľné na komerčné účely, kde už môže stáť mrakodrap bez toho, aby prekážal Sadu Janka Kráľa.“

V závere vyhlásenia pridali odkazy: „Ďakujeme, pán Kmotrík, a veľa úspechov v belasom drese. Určite je to veľmi zaujímavý klub s bohatou históriou, množstvom fanúšikov a v neposlednom rade so zbytočne veľkým športovým areálom v širšom centre Bratislavy. A vedenie klubu - vy ste sa nikdy nezastali fanúšikov a klubu, ani vtedy, keď nás celé Slovensko urážalo. Možno ste mali zviazané ruky, no to vás neospravedlňuje. Vy ste najlepšie vedeli, čo sa deje. Nikdy nespravíme hrubú čiaru za minulosťou, stále si budeme obdobie pripomínať, aby sa už nikdy neopakovalo,“ uzatvárajú svoje vyhlásenie fanúšikovia Petržalky.

(mm)

Páčil sa vám článok?