Ružinovčania odohrali doma iba jeden zápas

2.9.2008
0
Páčil sa vám článok?

Hokejisti Ružinova patrili v minulom ročníku druhej najvyššej ligovej súťaže k príjemným prekvapeniam. Počas celého ročníka naháňali favoritov, prebojovali sa do play-off a v ňom neboli ďaleko od postupu do finále.

Generálny manažér ružinovského hokeja Ľubomír Pokovič je optimistom aj pred novou sezónou. „Prípravu sme zabezpečili podľa predstáv trénerov. Podmienky, zabezpečenie telocviční a ihrísk bolo na úrovni profesionálnych klubov.

Hneď po dovolenkách sa hráči dostali na ľad a absolvovali deväť prípravných zápasov,“ vraví Ľ. Pokovič a vracia sa k turnaju v Bremerhavene, kde hral Ružinov za účasti tímov z najvyššej nemeckej súťaže.

„Čakali sme s veľkým napätím, ako mužstvo zvládne stretnutia s takými kvalitnými súpermi. Obavy mali aj domáci funkcionári. Spomínali si totiž na Mladú Boleslav, ktorá tam pred štyrmi rokmi inkasovala dvojciferné prídely. Našťastie, v našom prípade to bolo úplne iné a v dueli so silným Wolfsburgom si naši hráči získali na svoju stranu aj nemeckých fanúšikov. Statočne bojovali, v základnom hracom čase uhrali nerozhodný výsledok a rozhodujúci gól inkasovali až päť sekúnd pred koncom predĺženia v hre troch na piatich,“ spomína ružinovský generálny manažér a pokračuje: „Plné hľadisko po zápase skandovalo „Bratislava, Bratislava“ a od chlapcov si vyžiadalo čestné kolo.“

Horšie to už vyzeralo s domácimi prípravnými stretnutiami: „Z ekonomického hľadiska sme zvolili zápasy u súperov. Pre klub bolo lacnejšie platiť dopravu, ako prenájom ľadu na ružinovskom štadióne,“ vysvetľuje Ľubomír Pokovič. Novým trénerom sa stal Ivan Dornič, ktorý má skúseností nielen ako špičkový hráč, ale už aj ako kormidelník.

Oporami tímu by mali byť práve hosťujúci slovanisti, ale aj niekoľko hráčov, ktorí zostali z poslednej sezóny. „Navyše čakáme, že vyskočí aj niekto nový,“ želá si Ľubomír Pokovič.

Konkrétne ciele si Ružinovčania nedávajú. „Minuloročné tretie miesto prišlo nečakane. V tabuľke chceme ísť čo najvyššie, ale ešte dôležitejšia je pre nás výchova mladých hokejistov. S ružinovským hokejom sme chceli byť už o niečo ďalej, ale brzdí nás situácia s halami,“ tvrdí Ľubomír Pokovič.

Hracími ligovými dňami sú utorok a piatok, domáce stretnutie sa budú začínať vždy o 17.00 h, diváci majú vstup na tribúny zadarmo.

(db)

Páčil sa vám článok?