V Petržalke budú súťažiť na kolieskových korčuliach

23.8.2008
0
Páčil sa vám článok?

V Petržalke sa bude v piatok 29. augusta súťažiť na kolieskových korčuliach v rámci 3. ročníka súťaže ČSOB Family Cup. Registrácia účastníkov podujatia sa začne o 8:00 pri bufete Granát, štart je naplánovaný na 10:00.

Súťažiaci pritom vytvoria trojčlenné rodinné tímy z dvoch alebo troch generácii. Súťažiť sa bude na trati, ktorú organizátori postavia pod dunajskou hrádzou na ceste medzi bufetmi Granát a Dvojbufet. Deti do piatich rokov budú pretekať na trati dlhej 300 metrov, staršie deti do osem rokov budú súťažiť na trati dlhej okolo 800 metrov. Ostatní súťažiaci si zmerajú svoje sily na trojkilometrovej trati.

Výsledky by mali byť známe po 15:00. Víťazi jednotlivých kategórií dostanú špeciálne sklenené medaily, víťazné rodiny zasa poháre Family Cup. Tri najlepšie rodiny získajú zároveň cenu petržalského starostu Milana Ftáčnika.

Projekt Family Cup sa začal v roku 2006, už o rok neskôr sa na pretekoch zúčastnilo viac ako 250 rodín z celého Slovenska. V roku 2008 mali už slovenské domácnosti možnosť súťažiť v obrovskom slalome na svahoch Veľkej Rače a počas prvých letných dní si zmerali sily v plaveckých disciplínach v bešeňoských bazénoch.

Záujemcov v tomto roku čakajú ešte v predposledný augustový deň tenisové zápasy v areáli Parkhotela Stupava a koncom septembra preteky horských bicyklov. Súťažné pravidlá, prihlášky a ďalšie informácie o podujatí sú na stránke www.familycup.sk.

Informácie zverejnila mestská časť na svojej oficiálnej internetovej adrese www.petrzalka.sk.

(sita)

Páčil sa vám článok?