Artmedia nakoniec doma s Košicami prehrala

22.8.2008
0
Páčil sa vám článok?

FC Artmedia Petržalka po zmene majiteľa klubu pokračuje v nepresvedčivých výkonoch a prehrala doma s MFK Košice 2:3. Úradujúci majster tak v tabuľke Corgoň ligy zostáva na 8. mieste.

Skóre duelu úradujúceho majstra s lídrom Corgoň ligy otvoril v 11. min hosťujúci Milinkovič technickou strelou do vzdialenejšieho rohu Kamenárovej bránky. O tri minúty neskôr ten istý hráč tvrdo vystrelil a domáci gólman jeho pokus odvrátil na roh. Po štvrťhodine hry do razantnej Novákovej strely v poslednej chvíli skočil Burák a poslal loptu do bezpečia.

Petržalka vyrovnala v 18. min Kozákom z pokutového kopu, ktorý rozhodca nariadil za faul brankára Putnockého na prenikajúceho Obžeru. O chvíľu neskôr chýbali Cléberovej strele iba centimetre, aby skončila v košickej sieti. Následne pozornosť pútali súboje Milinkoviča s Kamenárom, z ktorého brankár Artmedie vyšiel trikrát víťazne. Na druhej strane v 27. min Cléber trafil iba žrď košickej bránky po peknej prihrávke Obžeru. Cléber mal podiel aj na vedúcom góle Artmedie, keď jeho pekný center Saláta hlavou umiestnil za chrbát Putnockého. Lahôdkou pre divákov bola akcia Viazanka v 37. min, ktorý krásnou technickou strelou prekonal Kamenára - 2:2.

Po zmene strán sa Viazanko opäť pokúšal o podobný husársky kúsok, teda o prehodenie Kamenára z vnútra pokutového územia, no tentoraz sa mu skórovať nepodarilo. Tretí rozhodujúci gól stretnutia dosiahol v 74. min striedajúci Janič, ktorý šikovne prešiel cez obrancov Petržalky a zblízka upravil na 3:2 pre Košice. Na úspechu Košíc má veľký podiel brankár Putnocký, ktorý v 70. min chytil strelu Halenára a o osem minút neskôr si poradil aj s prispením šťastia s opakovanou strelou Kozáka.

FC Artmedia Petržalka - MFK Košice 2:3 (2:2)
Góly: 18. J. Kozák ml. (z pok. kopu), 29. Saláta - 11. Milinkovič, 37. Viazanko, 74. L. Janič, ŽK: 26. Pedro Anderson, 48. Čišovský, 89. Saláta, 90. Patrik Mráz - 18. Putnocký, 77. Matič, rozhodovali: Hracho - Balko, Palušák, 750 divákov

Artmedia: Kamenár - Čišovský, Burák, Saláta, Patrik Mráz - Pedro Anderson (74. Zb. Pospěch) - Obžera (79. Czinege), Guédé, J. Kozák ml., Cléber Nascimento - Oravec (55. Halenár)

Košice: Putnocký - Školník, Kaminský, Džogan, Smrek - Viazanko (66. K. Kuzma), Kolbas, N. Matič (78. Juhár), R. Cicman - Milinkovič (59. L. Janič), J. Novák

Vladimír Weiss (tréner Artmedie): "Košice dali o jeden gól navyše a preto vyhrali. Myslím si, že pre divákov to bolo príťažlivé stretnutie, veď padlo päť gólov. Niektoré z nich, najmä góly víťazov boli na slovenskú ligu málo vídané. Najmä presný zásah Milinkoviča bol ukážkový. My sme sa snažili, pretože sme vedeli, že Košice sú momentálne vo vynikajúcej forme. Chceli sme s nimi uhrať úspešný výsledok, no tentoraz to nevyšlo."

Ján Kozák st. (tréner Košíc): "Neviem, prečo moji hráči boli prvých desať minút taký nervózny, pretože ja som vedel, že v Bratislave nemusíme iba remizovať, ale môžeme aj vyhrať. Myslím si, že v I. polčase sme boli lepší, hrali sme veľmi dobre, čoho dôkazom boli aj dva góly, ktoré sme dosiahli. Najmä ten Viazankov nám pomohol, pretože cez prestávku som mal dosť času presvedčiť hráčov, že môžu v Bratislave vyhrať. Som rád, že to takto dopadlo, pretože po šiestich kolách máme plný počet gólov, futbal si užívam a som rád, že moji mladí hráči predvádzajú pekný futbal. Víťazstvo nad Petržalkou je veľmi cenné."

(sita)

Páčil sa vám článok?