Weiss má pred Juventusom problém s obranou

11.8.2008
0
Páčil sa vám článok?

Hráčov, vedenie aj fanúšikov FC Artmedia Petržalka čaká v stredu 13. augusta 2008 obrovský futbalový sviatok. Petržalčania nastúpia na Olympijskom štadióne v Turíne (výkop o 20.45 h) proti Juventusu, ktorý je napriek škandálom v posledných rokoch a nútenému účinkovaniu v druhej najvyššej súťaži Serie B stále považovaný za špičkové európske mužstvo.

Zhodou okolnosti nastúpia proti sebe dva "čierno-biele" tímy, v prvom zápase v metropole Piemontu tak nastúpia Bratislavčania s najväčšou pravdepodobnosťou v zelených dresoch.

Šancu pobiť sa o skupinovú fázu európskeho pohára č. 1 a napodobniť fantastický úspech zo sezóny 2005/06 si Petržalčania zabezpečili postupom cez maltského majstra FC Valletta a následne fínskeho šampióna Tampere United. V 3. predkole však už na Artmediu čaká súper z úplne iného kalibru. Na čo si budú musieť Kozák a spol. dávať najväčší pozor?

"Na všetko. Na každú sekundu, pretože Juventus je mužstvo, ktoré dokáže potrestať každú vašu chybičku. Naopak, oni prakticky žiadne omyly nerobia. Hrajú agresívne, na malom priestore. Na každý post majú dvoch kvalitných hráčov," zhodnotil "starú dámu" hlavný kouč Artmedie Vladimír Weiss.

Štyridsaťtriročný bývalý československý a slovenský reprezentant, ktorý je zároveň koučom národného tímu SR, by veľmi chcel so svojimi zverencami opäť prekvapiť futbalovú Európu: "Pokúsime sa urobiť vynikajúci výsledok. Fantastická by bola remíza a určite by sme chceli streliť aj nejaký gól, čo však bude veľmi ťažké. Čaká nás náročný duel, na ktorý sa všetci tešíme. Zbrane vopred určite neskladáme."

Problémom Petržalčanov by mohlo byť zloženie obrannej formácie. V odvete proti Tampere totiž uvidel svoju druhú žltú kartu v tohtosezónnej edícii LM Pavol Farkaš a v Turíne nenastúpi. Po zranení stále nie je v poriadku ani ďalší stopér Radek Dosoudil. "Už začal ľahšie trénovať, na prvý duel na pôde Juventusu s ním však nemôžem počítať. Máme veľké problémy, pretože sa nám rozpadla celá veľmi dobrá stredová obranná línia Dosoudil, Farkaš aj Guédé. Zostal prakticky len Kornel Saláta, takže túto situáciu budeme musieť riešiť. Pravdepodobne nastúpi Marián Čišovský na poste stopéra a pravého krajného beka bude musieť hrať niekto iný," dodal Vladimír Weiss.

Výprava držiteľa slovenského double z uplynulej sezóny (triumf v Corgoň lige 2007/08 aj v národnom pohári) naberie kurz Apeninský polostrov v utorok dopoludnia o 11.40 h z bratislavského letiska Milana Rastislava Štefánika. Večer o 20.00 h by mali Weissovi zverenci absolvovať klasický predzápasový tréning na hlavnej ploche Olympijského štadióna.

(sita)

Páčil sa vám článok?