Tretí ročník Family Cup-súťaží pre rodinné tímy

5.8.2008
0
Páčil sa vám článok?

Slovenské národné povstanie si budú môcť Bratislavčania pripomenúť športovo. V piatok 29. augusta sa bude konať už tretí ročník Family Cup. Okrem obrovského slalomu, plávania, tenisových štvorhier a horských bicyklov pridali tohto roku organizátori do súťaže aj ďalšiu disciplínu - kolieskové korčule.

Ako uviedla riaditeľka Občianskeho združenia Family Cup Jana Janků, súťažiť môžu trojčlenné rodinné tímy. "Štart pretekov je naplánovaný na 10.00 hodinu a trať bude postavená pod dunajskou hrádzou na ceste medzi bufetmi Granát a Dvojbufetom. Registrácia sa začne o 8.00 hodine," dodala.

Deti do 5 rokov budú pretekať na trati dlhej 200 metrov, do 8 rokov na trati cca 700-800 metrov a ostatní bez obmedzenia veku cca 3 km. Štart bude individuálny. Víťazi jednotlivých kategórií budú odmenení špeciálnymi sklenenými medailami, víťazné rodiny pohármi Family Cup. Najlepšia bratislavská rodina získa Cenu starostu Miestnej časti Bratislava-Petržalka Milana Ftáčnika. Okrem toho na každú zúčastnenú rodinu čaká hodnotná vecná cena, ktorá sa bude žrebovať v tombole. Bude to odmena za úsilie prísť do cieľa i prejav pevnej vôle.

Family Cup bude pokračovať aj na druhý deň, 30. augusta, ale presunie sa do Stupavy. "Na tenisovom turnaji rodinných dvojíc, ktorý sa začne o 9.00 hodine, sa bude súťažiť v troch kategóriách – rodič-dieťa do 12 rokov, rodič-dieťa nad 12 rokov a dvaja dospelí (napr. manželský pár alebo dva dospelí súrodenci a pod.)," vysvetlila Janků. Keďže ide o amatérske podujatie, hráči nad 12 rokov registrovaní na krajskej alebo národnej úrovni štartovať nemôžu.

(tasr)

Páčil sa vám článok?