Na bezpečnosť na hrádzi bude dozerať polícia

14.6.2008
0
Páčil sa vám článok?

Na bezpečnosť športovcov, korčuliarov a cyklistov na bratislavskej hrádzi budú počas letnej sezóny dohliadať príslušníci mestskej polície aj štátnej polície.

Hliadky sa budú každý víkend striedať. Uviedol to hovorca bratislavskej mestskej polície Peter Pleva. Zvýšený pohyb rekreantov v danej lokalite sa očakáva najmä počas víkendov, preto budú hliadky zabezpečovať plynulosť cestnej premávky, kontrolovať zákaz vjazdu a dodržiavanie všeobecne záväzných nariadení.

"Hliadky budú dozerať na poriadok, aby nejaké skupiny nekládli oheň, prípadne neznečisťovali oblasť," spresnil. V prípade porušenia bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky je podľa Plevu možné uložiť pokutu až do výšky 2000 korún. Za porušenie všeobecne záväzného nariadenia možno udeliť pokutu do tisíc korún, alebo to riešiť dohovorom.

Ako Pleva ďalej uviedol, na hrádzu sa možno dostať dvanástimi prístupovými cestami, pričom najkritickejšie miesto je pred Rusovcami. "Pohybuje sa tu veľa motorových áut, rovnako veľká je aj koncentrácia rekreantov, preto možno predpokladať vzájomné strety," zdôvodnil.

(sita)

Páčil sa vám článok?