FC Artmedia zvýšila náskok pred Žilinou

4.5.2008
0
Páčil sa vám článok?

Futbalisti FC Artmedia Petržalka zvíťazili na domácom ihrisku nad MFK Košice 1:0. Petržalčania tak päť kôl pred koncom Corgoň ligy zvýšili svoj náskok v boji o titul pred Žilinou na 6 bodov.

Úvodnú šancu si vypracovali domáci, kombináciu Pospěcha s Cleberom však Piroška zblízka nezakončil presne. Futbalisti Artmedie pôsobili po štvrtkovom triumfe v slovenskom pohári unaveným dojmom, a tak iniciatívu prevzali v prvom dejstve výborne hrajúci a kombinujúci hostia. Kanonier MFK Novák postupoval už v 4. min sám na Kamenára, ale netrafil bránku. Následne lob Matiča lízal brvno a v 11. min musel brankár domácich vyraziť na roh pokus Bicáka. Ďalšie príležitosti Matiča, Nováka a opäť Matiča v Kamenárovej sieti neskončili, hoci za aktivitu by si Košičania zaslúžili streliť aspoň jeden gól. Tréner Artmedie Weiss reagoval po polhodine stiahnutím Clebera z trávnika a príchodom Czinegeho. Záver prvého polčasu patril Petržalke. Najskôr si dal Bicák takmer vlastný gól, potom Čišovský strieľal v dobrej pozícii nad a Guédé namieril vedľa Putnockého brány.

Nástup do druhej časti patril favorizovanej Artmedii. Czinege v 48. min zakončoval prudko, ale nepresne. Putnocký onedlho chytil aj hlavičku Salátu, v 65. min však už kapituloval. Štandardku Kozáka priťukol Pospěch pred Čišovského a pravý obranca domácich rozveselil tribúny. Po zmene strán už nevýrazní hostia sa k slovu dostali až v 80. min, hlavičku Nováka však vyškriabal Kamenár spod brvna na roh. Východniari sa k záverečnému tlaku nedostali a tak tri dôležité body ostali v Petržalke.

Artmedia Petržalka - MFK Košice 1:0 (0:0)
Gól: 65. Čišovský, bez kariet, rozhodovali: Samotný - Balko, Schmidt, 3200 divákov

Artmedia: Kamenár - Čišovský, Saláta, Dosoudil, Patrik Mráz - Guédé - Obžera (65. Fodrek), J. Kozák ml, Piroška, Cleber Nascimento (31. Czinege) - Zb. Pospěch (70. Oravec)

Košice: Putnocký - R. Cicman, Školník, Kaminský, Roman Šimko - Pavol Majerník - Kolbas, J. Majoroš ml. (70. Milinkovič), N. Matič (70. Viazanko), Bicák - J. Novák

(sita)

Páčil sa vám článok?