HC Slovan porazil Trenčín a postúpil do finále

27.3.2008
0
Páčil sa vám článok?

Hokejisti Slovana Bratislava sa stali prvými finalistami hokejovej Extraligy, keď v siedmom zápase semifinálovej série zdolali Duklu Trenčín na domácom ľade 2:0. Slovan má tak šancu na obhajobu majstrovského titulu. Slovan začne finále proti Košiciam alebo Skalici v pondelok 31. marca na vlastnom ľade.

Úvod zápasu patril Slovanu. Domáci si do 6. min si utvorili aj vďaka presilovke tlak, ale neskórovali. Následne akoby si mužstvá uvedomili dôležitosť stretnutia, ktoré rozhodovalo o postupujúcom do finále, a nastal menší útlm. Od 12. min hrali domáci bez Martina Hujsu, ktorý sa v oslabení v snahe vypichnúť puk protihráčovi zranil. Po skončení trenčianskej presilovky našli brániaci sa slovanisti Laža, ktorý práve naskočil z trestnej lavice, ten sa dostal do samostatného nájazdu, Duklu však zachránil skvelý Kováč. V závere tretiny hostia zatlačili, no do kabín sa odchádzalo za bezgólového stavu.

Úvod druhej časti patril Slovanu, po Srdínkovej delovke v 22. min zachraňoval Kováč. V 25. min ešte domáci útočníci nedopravili puk do prázdnej Kováčovej bránky, ale následne sa už belasí dostali do vedenia zásluhou Kapuša. Ideálnou prihrávkou ho pred Kováčom našiel Uram, prvá strela z ľavej strany ešte skončila na žŕdke, ale trenčiansky brankár si odrazený puk sám zrazil do bránky. Vzápätí hrala Dukla štvorminútovú presilovku, keď po návrate Kováčika udelili rozhodcovia domácej lavičke trest pre príliš veľa hráčov na ľade. Bratislavčania sa ubránili, navyše v 34. min perfektne zakombinovali. Lažova delovka však nesmerovala na bránku Trenčína. V 35. min zostal ležať na zemi otrasený Homer. Zvyšok druhej dvadsaťminútovky už patril Slovanu. Z drvivého tlaku však svoj náskok nezvýšil, Kováča v 38. min zachránila ľavá žrď.

V tretej tretine sa hral od začiatku svižný hokej, divákov už dvíhali zo sedadiel aj menšie potýčky medzi hráčmi. V 49. min sedeli za hrubosť na trestnej lavici domáci Pištek a hosťujúci Čacho a viac priestoru na ľade využil Uram, ktorý po rýchlej akcii tečoval do bránky Kuľhovu delovku. Trenčania sa v záverečnom nápore snažili vyrovnať, vypredaná Samsung aréna už od Uramovho gólu oslavovala. Desať minút pred koncom tretej tretiny sa do ďalšej príležitosti dostal Lažo, ale netrafil odkrytú bránku. Následne nedovolil Kuľhovi zvýši
ť vynikajúcim zákrokom Kováč v bránke Trenčína. Bratislavčania už pred oslavujúcimi divákmi víťazstvo s prehľadom udržali aj pri záverečnej power play.

HC Slovan Bratislava - HK Dukla Trenčín 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Konečný stav série: 4:3
Góly: 25. Kapuš (Uram, Döme), 49. Uram (Kuľha, J. Kováčik)
Vylúčení: 7:5 na 2 min, navyše: S. Saliji (Trenčín) 10+DKZ za nešp. správanie, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Oszág, D. Konc - Gašparík, Beniač, 8025 divákov

Slovan: Hovi - Pavlas, Hančák, J. Kováčik, Srdínko, Hruška, Sersen - Kuľha, Kapuš, Hujsa (13. Baček) - Lažo, Hreus, Kropáč - Döme, Pištek, Uram

Trenčín: V. Kováč - Homer, Křetinský, Malinský, P. Mikuš, Fatyka, Urban - Pardavý, Kollár, V. Král - Hanzal, Kóňa, V. Nemec - Čacho, Húževka, S. Saliji - Marek Haščák, Kútny

Zdeno Cíger (tréner Slovana Bratislava): "Hostia predviedli kvalitný hokej. Pre každého, kto videl dnešný zápas, to musel byť obrovský športový zážitok. Ja som veľmi spokojný a teší ma, že zo stavu 1:3 sme dokázali obrátiť výsledok a postúpiť do finále. Ďakujem chalanom za všetko, čo predviedli nielen v tomto zápase, ale v celej sérii. Je radosť sledovať kolektív, keď si hráči navzájom pomáhajú. Hujsa si v snahe nespraviť chybu a odpáliť puk natiahol slabiny."

Antonín Stavjaňa (tréner Dukly Trenčín): "Po prehratom domácom zápase som sa obával, či budú hráči schopní odviesť stopercentný výkon a či nebudú sklamaní. Dnes sa ukázalo, že sa dokážu koncentrovať, ale asi im chýbal pokoj v zakončení. Rozhodli individuálne chyby, Slovan bol lepší práve o tie dva góly. Hráčom musím za celú sériu poďakovať."

(sita)

Páčil sa vám článok?