Fašiangový karneval v náhradnom termíne

29.1.2008
0
Páčil sa vám článok?

Pre veľký záujem Bratislavčanov o ľadový Magio karneval na Tyršovom nábreží v Bratislave, ktorý sa vzhľadom na nepriazeň počasia nekonal, sme sa rozhodli pre náhradný termín v nedeľu 3. Februára. Informovala o tom hovorkyňa spoločnosti T-Com Jana Burdová.

Na ľad pozývajú malých i veľkých korčuliarov, aby sa predviedli vo svojich kostýmoch a maskách. Pripravili aj množstvo zaujímavých cien a atrakcií. Burdová zároveň doplnila, že ďakujú všetkým karnevalovým maskám, ktoré sa aj napriek nepriaznivému počasiu prišli predviesť túto nedeľu na Magio klzisko.

Magio karneval sa začne o štvrtej poobede. Registrácia účastníkov bude od 12:00 a potrvá až do 17:00, takže svoje karnevalové výtvory majú šancu predviesť aj prípadní oneskorenci. Masky bude hodnotiť štvorčlenná porota, a to krstní rodičia Magio klziska Juraj Mokrý a Diana Mórová, ďalej Rüdiger Schulz, výkonný viceprezident pre obchodné a prevádzkové záležitosti spoločnosti T-Com, ktorá klzisko prevádzkuje a finalistka Superstar Dominika Mirgová. Hodnotiť sa budú masky v štyroch kategóriách: najlepšia maska, najoriginálnejšie vlastnoručne vyrobená maska, najstrašidelnejšia maska a najsmiešnejšia maska.

Okrem požičovne korčúľ a Magio Ice baru na návštevníkov karnevalu čaká viacero zaujímavých atrakcií. K dispozícií bude divadelný maskér, maľovanie na tvár, možnosť samolíčenia, modelovanie balónov či zabávač na ľade. Magio karneval bude moderovať Juraj Mokrý alias Elvis Presley, oficiálnu časť ukončí vystúpenie Dominiky Mirgovej a potom príde na rad diskotéka.

Nápad zorganizovať na Magio klzisku fašiangový karneval nie je náhodný. Pôvod karnevalov vo svete siaha ešte do obdobia na sklonku Rímskej ríše. Kresťanstvo využilo pohanskú tradíciu predzvesti jari a počas zimných mesiacov pred pôstom a Veľkou nocou sa uskutočňovali rôzne podujatia zábavného charakteru. Karnevaly boli typické pre románsku oblasť južnej stredomorskej Európy. Pre germánsku a západoslovanskú oblasť boli typické fašiangové alebo inak nazývané masopustové slávnosti.

(sita)

Páčil sa vám článok?