Na Tyršovom nábreží bude karneval

25.1.2008
0
Páčil sa vám článok?

V rámci fašiangového obdobia bude na klzisku na Tyršovom nábreží karneval masiek v nedeľu 27. januára. Pozvaní sú malí aj veľkí korčuliari, aby sa predviedli vo svojich maskách a kostýmoch.

Magio karneval sa začína o 16. hodine, registrácia účastníkov bude v čase od 12. do 17. hodiny. Masky bude hodnotiť štvorčlenná porota - krstní rodičia Magio klziska Juraj Mokrý a Diana Mórová, ale aj zástupca T-Com Reudiger Schulz, a finalistka Superstar Dominika Mirgová. Masky budú hodnotiť v štyroch kategóriách - najlepšia maska, najoriginálnejšie vlastnoručne vyrobená maska, najstrašidelnejšia maska a najsmiešnejšia maska.

Okrem požičovne korčúľ a baru na návštevníkov karnevalu čaká viacero zaujímavých atrakcií. K dispozícií bude divadelný maskér, maľovanie na tvár, možnosť vlastného líčenia, modelovanie balónov a na ľade bude aj zabávač. Zaregistrovaní účastníci dostanú bezplatné občerstvenie.

Karneval bude moderovať Juraj Mokrý alias Elvis Presley, oficiálnu časť ukončí vystúpenie Dominiky Mirgovej a potom bude diskotéka.

Nápad zorganizovať na klzisku fašiangový karneval nie je náhodný. Pôvod karnevalov vo svete siaha ešte do obdobia na sklonku Rímskej ríše. Kresťanstvo využilo pohanskú tradíciu predzvesti jari a počas zimných mesiacov pred pôstom a Veľkou nocou sa uskutočňovali rôzne podujatia zábavného charakteru. Karnevaly boli typické pre románsku oblasť južnej, stredomorskej Európy. Pre germánsku a západoslovanskú oblasť boli typické fašiangové alebo inak nazývané masopustové slávnosti.         

(rob)

Páčil sa vám článok?