Denne navštívi klzisko takmer 400 ľudí

25.1.2008
0
Páčil sa vám článok?

Klzisko na Tyršovom nábreží na petržalskej strane Dunaja navštívilo asi 400 ľudí denne. Najvyšší počet záujemcov o korčuľovanie bol na Silvestra 2007, keď prišlo až 750 ľudí.

Do polovice januára 2008 využilo verejné Magio klzisko spolu 8640 ľudí (sezóna sa začala 17. decembra 2007). Až 80 percent návštevníkov klziska tvoria deti od 5 do 10 rokov. Pri korčuľovaní sa stalo zatiaľ 24 úrazov, z nich 21 bolo ľahkých a tri ťažšie. Medzi najčastejšie nehody patrí porezaný prst a udretá hlava. Z ťažších úrazov išlo o vykĺbené rameno a zlomenú nohu. Nohu si nezlomil korčuliar, ale návštevník prechádzajúci cez areál klziska. Tretí športovec na korčuliach si poranil bruško prsta.

Prevádzku klziska pravidelne zabezpečuje sedemnásť ľudí - deväť technikov, štyri hostesky, jeden zdravotník (cez víkend dvaja), sociálny pracovník a manažér klziska. Denne sa z klziska zhrnie 10 kilogramov snehu. O bezpečnosť návštevníkov sa počas dňa starajú traja príslušníci bezpečnostnej služby. Najväčší problémy im robia vodiči parkujúci na trávniku a mladí ľudia vracajúci sa počas víkendu z diskoték. Návštevníci využívajú aj otvorený bufet a bar a značnému záujmu sa teší aj bezplatná požičovňa korčúľ a uzamykateľné šatne.

Verejné klzisko je otvorené počas pracovného týždňa od 12.00 h do 22.00 h, počas víkendov, prázdnin a sviatkov od 10.00 do 22.00 h.

Klzisko má plochu 25 x 15 m a sprístupnené je aj sledovanie filmov a programov digitálnej televízie každý deň od 16.00 do 20.00 h, či bezplatné surfovanie na počítačoch. Zriaďovateľ klziska odporúča motorizovaným návštevníkom parkovanie na betónovej ploche Tyršovho nábrežia a na parkovisku pod Starým mostom.

V tejto súvislosti nám napísal čitateľ Anton Bachan, ktorý upozorňuje na to, že klzisko je umiestnené v strede trávnatej plochy a prístup autom je len po chodníku cez trávnik. Teraz to podľa neho vyzerá tak, že po chodníku sa nedá chodiť, lebo je blatový, trávnik je rozjazdený a vlastník blízkej lode si trávnik ohradil ,,vkusnými“ reťazami.

„Na bývalej pláži mal byť trávnik, teraz je tam na časti parkovisko a plocha, ktorá vyzerá ako trasovisko mokraď,“ píše čitateľ. Dodal, že veci by sa mali dať do poriadku tak, aby sa dalo po chodníku prechádzať.

(rob)
FOTO – Martin Žilka

Páčil sa vám článok?