V Bratislave otvorili prvé kryté skejtové športovisko

13.1.2008
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavskí priaznivci skejtbordingu mali v piatok veľký sviatok, keď pre nich večer v Karlovej Vsi otvorili kryté športovisko, dokonca spojené s výtvarným umením.

"Je to prvý krytý priestor v hlavnom meste, ktorý im bezplatne poslúži na jazdenie počas dvoch zimných mesiacov," uviedol iniciátor projektu Instant Summer Erik Binder. Zároveň si pochvaľuje ústretovosť Bratislavskej teplárenskej spoločnosti, ktorá výhodne poskytla svoje priestory pre aktivity mladých. V piatok ich slávnostne otvorili interaktívnou skejtbordovou výstavou Instant Summer v priestore OST-960 na rohu Silvánskej a Brodskej ulice.

Túto aktivitu oceňuje aj karloveská starostka Iveta Hanulíková. Podľa nej je to vítané, ak sa pre mladých vytvoria nové možnosti pre ich koníčka, najmä keď to je pod dohľadom a bez alkoholu. Priestory bývalej predajne potravín sú zaplnené špeciálne vytvorenými drevenými prekážkami fingerboardovej dráhy. Tie sú minirampa, vlnka, veľký a malý wallride, rozbehy na wallride, grindbox s manualkou a pole jam.

Miestnosti spestrujú umelecké diela - inštalácie, fotografie, obrazy a objekty. Vytvorili ich mladí umelci z prostredia skejtbordovej komunity - Roman Bicek, Erik Binder, Tibor Marko, Peter Homie Molnár, Lukáš Karásek, Maťo Kardelis, Ivan Kalev a ďalší. Na stenách sú aj maľby veľké 2 x 3 metre.

Počas niekoľkohodinovej vernisáže bola za sprievodu reprodukovanej hudby exhibícia pozvaných najlepších slovenských skejtbordistov - riderov, akými sú Peter Molec, Marek Zápražný, Ondro Leskoviansky, Maťo Pavlačič, Lukáš Karásek, Andy Suchan, Lukáš Mihalec, Maťo Kardelis či Majky Paška. Od soboty majú podobnú možnosť ďalší záujemcovia až do konca februára. Organizátori plánujú aj štyri workshopy pre skejtujúcu verejnosť a na záver atraktívnu súťaž vo voľnom jazdení.

(sita)
Páčil sa vám článok?