Bratislava privíta Turkov, ak chceme pomýšľať na postup, musíme zvíťaziť!

16.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

Sobota 7. júna je dátum, keď si slovenský futbal pripíše ďalšiu šancu dostať svoj postup na niektorú z významných svetových či európskych súťaží do reálnejších obrysov.

Naši reprezentanti nastúpia v kvalifikácii ME 2004 na Tehelnom poli proti Turecku a na zhodnotenie súperových kvalít stačí spomenúť posledné majstrovstvá sveta - zo šampionátu v Japonsku a Kórei sa Turci vrátili ako bronzový tím!

Naša nádej na získanie jedného z dvoch prvých miest v skupine stále žije. Vďaka víťazstvám v poslednej sérii sme nestratili od Turkov a Angličanov výraznejší odstup, no až najbližšie dva zápasy (okrem Turecka hráme 11. júna v Anglicku) dokážu, čo je teória a čo možno iba prax alebo zbožné želanie...

Tréner Ladislav Jurkemik však svojim hráčom verí: „Turci sú síce tretí na svete, ale určite to nie je také sebavedomé mužstvo ako po majstrovstvách sveta. Prehrali v Anglicku, prehrali v Česku, preto si myslím, že máme šancu na dobrý výsledok.“

Necelé dva týždne pred stretnutím zverejnil náš kormidelník svoju nomináciu. Sú v nej - brankári: König (FC Zürich), Rzeszoto (Zlín), obrancovia: Petráš (Sparta), Klimpl (Žižkov), Hlinka (Bregenz), Leitner (Teplice), Hanek (Dinamo Moskva), Zeman (Arnhem), Debnár (Petržalka), Labant (Sparta), stredopoliari: Kisel (Bohemians), Karhan (Wolfsburg), Michalík (Sparta), Mintál (Žilina), Janočko (Austria Viedeň), Demo ( Mönchengladbach), útočníci: Reiter (Olomouc), Németh (Middlesbrough), Vittek (Slovan), Oravec (Žižkov). Z bratislavských klubov tak dostali dôveru dvaja - obranca Debnár (Petržalka) a slovanista Vittek.

Zverenci dvojice Jurkemik - Šuran nastúpia proti Turecku v sobotu o 20.15 h, hlavným rozhodcom bude Nór Hauge. V predpredaji na duel sa predalo takmer 8-tisíc vstupeniek, stále ešte boli lístky za 350 a 200 Sk. V tureckom sektore by sa malo tiesniť 2800 priaznivcov hostí, je však viac ako pravdepodobné, že spoza hraníc ich pricestuje oveľa viac a tak treba čakať, rovnako ako na jeseň proti Angličanom, prísne bezpečnostné opatrenia.

Bratislava sa však nemusí tešiť len na jeden zápas s Turkami. Už v piatok 6. júna sa totiž v kvalifikácii ME 2004 predstavia hráči do 21 rokov. Zápas sa hrá na štadióne Artmedie Petržalka a jeho začiatok je o 17.30 h.

(mm)
Páčil sa vám článok?