Nový tréner hokejistov Slovana Ľ. Pokovič si sadne aj na reprezentačnú striedačku

11.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

Hokejisti Slovana síce získali titul, ale po krátkej letnej prestávke sa mužstvo radikálne zmenilo. Vari najväčšia zmena však nastala na trénerskej lavičke, z ktorej odišiel Július Šupler.

Vedenie HC Slovan Slovnaft Bratislava preto angažovalo ako hlavného kormidelníka doterajšieho manažéra klubu a bývalého hráča Ľubomíra Pokoviča. Jeho asistentmi budú Miroslav Miklošovič a Marcel Sakáč.

,,Všetko sa zomlelo rýchlo, nebolo času na nejaké premýšľanie,“ spomína s odstupom niekoľkých týždňov Ľubomír Pokovič. Ako sám priznáva, trénovanie v Slovane sa nedalo odmietnuť: ,,Som tu doma, na štadióne, kde som vyrastal. Je síce pravdou, že trénovať v rodnom prostredí má svoje výhody i nevýhody, no pre mňa je strašne dôležitá atmosféra, aká vládne na bratislavských hokejoch.“

Čerstvý kormidelník majstra si nemusel kupovať nové tréningové korčule. ,,Tie svoje mám už desať rokov, v pohode v nich hrávam aj zápasy old boys, nemusím si kupovať nové,“ tvrdí Ľubo Pokovič a dodáva, že doma sa o slovanistickej ponuke veľmi neradil: ,,Nebolo to nevyhnutné,“ smeje sa.

Čo sa týka tímu, ktorý získal titul, kým v minulej sezóny ho jeho nový kormidelník sledoval z nadhľadu, v novej už bude priamo v centri diania: ,,Na jar sme mali skúsené mužstvo, zdravo rutinované a spoľahlivé. Po skončení ligy sa však dosť obmenilo, mnoho opôr odišlo,“ pripomína Ľubo Pokovič a čo sa týka jednotlivcov, osobne mu bude asi ,,najsmutnejšie“ za dvojicou Kapuš - Hudec (,,najmä v závere chytili parádnu formu a boli výraznými osobnosťami!“).

Napriek nečakanému odchodu Júliusa Šuplera nenastali v príprave žiadne zmeny: ,,Ideme podľa harmonogramu,“ tvrdí slovanistický tréner a pochvaľuje si spoluprácu s kondičným trénerom Eugenom Laczom: ,,Je pre nás veľkou pomocou. A nielen teraz. Pamätám si, ako sme vďaka jeho radám získali v minulých rokoch v play off oproti súperovi výhodu. Deň po jednom stretnutí sme boli vždy čerstvejší...“

Ľubo Pokovič si však v novej sezóne sadne na ešte jednu striedačku. Stane sa totiž asistentom reprezentačného trénera Františka Hossu. ,,S Jánom Filcom, Františkom Hossom a Petrom Šťastným sme sa rozhodli pre Ľubomíra Pokoviča,“ prezradil prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Juraj Široký. ,,V slovenskom hokeji je bežnou praxou, že tréner majstra sa stane aj reprezentačným asistentom. Ja len verím, že všetko zvládneme k spokojnosti. V tom majú plnú dôveru aj moji kolegovia v Slovane, Miroslav Miklošovič a Marcel Sakáč,“ dodáva Ľubo Pokovič.

(mm)
Páčil sa vám článok?