Musia byť Pasienky v lete zatvorené?

11.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

Je dokázané, že plávanie je na niektoré choroby blahodarným liečebným postupom. Aj v takom menšom meste, ako je Bratislava, je už dosť tých, ktorí plávajú denne zo zdravotných dôvodov a neľutujú peňazí, ktoré za to musia vysoliť.

Lenže Bratislava ešte nedorástla na to, aby tým svojím občanom, ktorí pravidelné plávanie potrebujú, zabezpečila túto príležitosť po celý rok. Cez letné mesiace má aj plaváreň na Pasienkoch odstávku. Za socializmu bývala letná odstávka tri týždne, kým bola odstávka teplej vody.

Teraz odstavujú plaváreň na dva mesiace, s odôvodnením že je dosť iných otvorených kúpalísk, kde sa dá zaplávať. Lenže zdravotné plávanie je iné ako plávanie rekreačné, osviežujúce, uprostred veseliacich sa detí, ktorým ani ľadová voda neprekáža. Nehovoriac o tom, že ste odkázaní na rozmary počasia.

A tak si pacienti, odkázaní na svoj denný prídel pohybu vo vode len ticho želajú, keby aj teraz, aspoň ako za socializmu, nebola odstávka taká dlhá. Hlavne keď si to aj zodpovední uvedomujú, lebo minulý rok riaditeľ STARZ-u hovoril práve o tom, že má byť príležitosť celoročne plávať pre tých, ktorí to potrebujú, alebo si na to aspoň zvykli. Horúčavy už nastúpili a my si držme palce, aby odstávka bazénu na Pasienkoch nebola dva mesiace.

Ján Paštrnák, Nové Mesto
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?