Interisti o titul, Petržalka so Slovanom o účasť

21.10.2007
0
Páčil sa vám článok?

Európska futbalová zima sa kráti. V polovici decembra sa ešte hralo posledné minuloročné kolo Ligy majstrov a začiatkom marca tu bola znovu najprestížnejšia pohárová súťaž na starom kontinente.

Pre slovenský futbal sú však jarné pohárové termíny fatamorgánou, naša púť sa končí už niekde v septembri, takže futbalisti si mohli schuti pospať a snívať o tom, čo ich čaká na jar. A veruže toho bude.

INTER. Z trojice bratislavských mužstiev si počas jesene ustlal najlepšie. V tabuľke je prvý, má dvojbodový náskok pred druhými Košicami a šesťbodový pred Trnavou i Prešovom, takže úvahy o tom, že ak sa titul nepresťahuje na Pasienky teraz, tak už nikdy, majú niečo do seba. Interisti doplnili káder už pred jesennou časťou Mars Superligy, tréner Jozef Bubenko preto teraz kládol dôraz na to, aby sa dali dohromady súčasní hráči. Žlto-čierni sa síce počas zimy pustili do boja o púchovského Štrbu, nakoniec však začnú jar bez neho, prišiel len Gašpar z Ličartoviec. Trampoty boli aj okolo večného talentu - Krejčího. Od Jozefa Bubenka po známom intermezze s kamarátmi ponúkajúcimi drogy dostal šancu, podľa interistov asi poslednú.

SLOVAN. Jeseň nevyšla podľa plánu, zima mala byť tvrdou prípravou na jar, namiesto toho sa zmenila na ďalší výpredaj. Odišli König (Grashoppers), Tomaschek (Heart), Majoroš (Aris Solun), rozlúčil sa Borisenko. Štrba padol hneď po novom roku, posilami možno budú Pančík z Banskej Bystrice a Ježík z Topoľčian. Cieľ je jasný - záchrana. Minuloročný majster znovu žije zo spomienok, tréner Stanislav Jarábek si však dlhú zimnú prestávku pochvaľoval - mužstvo ju podľa jeho slov potrebovalo...

PETRŽALKA. Manažér, tréner, hráč Vladimír Weiss to znovu skúsil aj na ihrisku, ale pribrzdilo ho zranenie. Za starým mostom sa postarali o vari najzaujímavejší prestup zimy, keď zo Žitného ostrova zlanárili Šimona. Prišiel aj Formanko z Trnavy, preto sa čaká, že na jar sa začne frontálny útok na horné priečky. Filipkov návrat medzi žrde dovolil funkcionárom poslať Čobeja na hosťovanie do Slovana.

O ambíciách jednotlivých klubov veľa prezradia už prvé jarné kolá s dvomi bratislavskými derby: Inter - Petržalka a Inter - Slovan. Pripomíname, že v rovnakom termíne sa začína aj druhá liga a hneď v úvodnom kole hostí ŠKP Devín ďalšieho ašpiranta na postup - Púchov.

Michal Minďáš

Nielen bratislavský futbal si na jeseň vytrpel svoje (so šestnástkou Petržalčan Orabinec, leží slovanista Fabuľa). Jar bude ťažká, interistov čaká boj o titul, zvyšných dvoch záchranárske práce...
FOTO - Peter Pospíšil

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie