Otvorili ďalšie multifunkčné ihrisko

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

V areáli Základnej školy Cádrova v Novom Meste minulý týždeň slávnostne otvorili ďalšie multifunkčné športové ihrisko. Od októbra minulého roku je to už tretie športové ihrisko pri základnej škole, ktoré otvorili v tejto mestskej časti. Prvého októbra minulého roku otvorili miniihrisko pri Základnej škole Kalinčiakova, 25. novembra 2004 v areáli Základnej školy Jeséniova.

Najnovšie multifunkčné ihrisko s umelou trávou doplnenou kremičitým pieskom (umožňujúce došmykovanie, aby v zápale hry nedochádzalo k zraneniam kĺbov), farebne vyčlenenými hracími plochami na hádzanú, volejbal, tenis a malý futbal bolo vybudované z prostriedkov mestskej časti. Je vybavené aj večerným osvetlením a k dispozícii bude nielen žiakom a učiteľom školy, mládeži, ale aj širokej verejnosti, a to aj počas letných prázdnin. V zimnom období sa uvažuje o vytvorení ľadovej plochy.

Na realizáciu tohto projektu, ktorá sa začala vlani v novembri, ale pre nevyhovujúce klimatické podmienky sa uskutočnila až v máji tohto roka, vyčlenila mestská časť Bratislava - Nové Mesto 2,4 milióna korún. Náklady na umelý povrch uhradila sponzorsky spoločnosť Koratex, s. r. o., Bratislava zaoberajúca sa výrobou športových povrchov.

Budovanie ihrísk je podľa názoru starostu Nového Mesta Richarda Frimmela síce finančne nákladné, ale určite menej, ako náročná liečba drogových, resp. alkoholových závislostí. V tejto súvislosti zauvažoval o perspektívnom vybudovaní ihriska na pétangue v areáli Kuchajda.

Cena za prenájom ihriska pre verejnosť sa bude podľa slov riaditeľa školy Roberta Popluhára pohybovať od 210 do 230 korún na hodinu, v prípade využitia večerného osvetlenia bude cena ešte o 130 korún na hodinu vyššia.

Páčil sa vám článok?