Slovanisti vyhrali bitku o trénera Kitku

4.9.2007
0
Páčil sa vám článok?

Aj keď sa to oficiálne nepriznávalo, v zápase Slovana s Nitrou išlo najmä o to, či sa trénerská stolička Borisa Kitku predsa len nerozkýve, alebo či bude rvnako pevná, ako deklarovali funkcionári belasých.

Potvrdilo sa druhé. Slovan vyhral 2:1 a nálada na Tehelnom poli o niečo stúpla. Nešlo totiž len o to, že sa konečne vyhralo, ale že sa vyhralo aj nad dovtedy nezdolaným tímom.

„Som rád, že chlapci v tejto ťažkej situácii skutočne zabrali,“ priznal Boris Kitka a pokračoval: „Mužstvu skladám kompliment, hralo s oduševnením, nasadením až do poslednej minúty. Bol to ťažký zápas proti výbornému súperovi, no víťazstvo sme si zaslúžili.“ Belasí si v stretnutí skutočne siahli na dno, Nitrania síce môžu hovoriť o smole či domácom šťastí, ale boli to práve zverenci Borisa Kitku, ku ktorým sa šťastie počas jesene zachovalo macošsky...

Za zmienku však stoja fanúšikovia. Zdá sa, že tak ako klesajú teploty na teplomeri, tak sa im pomaličky nechce chodiť ani na štadión. Kým prvé letné stretnutie proti Rapidu Viedeň sledoval aspoň z jednej tretiny zaplnený štadión, postupom času sa tribúny vyprázdňovali a posledné zápasy to boli tradičné tri tisícovky najvernejších.

Zlom neprišiel ani proti Nitre. Usporiadatelia síce nahlásili niečo vyše 4-tisícky divákov, ale to je stále úbohé na to, koľko fanúšikov sa hlási k Slovanu. Takže tých, ktorí dali prednosť všetkému inému pred futbalom, možno zahanbí správa, že v Prievidzi hrajúcej druhú ligu prišlo v tom istom čase o 200 fanúšikov viac ako na Slovane...

(mm)
Páčil sa vám článok?