Kúpalisko v Lamači otvoria najskôr koncom augusta

24.7.2007
0
Páčil sa vám článok?

Verejnosť by sa na nové kúpalisko v Lamači mohla dostať pravdepodobne až koncom augusta. Ani to však nie je celkom isté, pretože pôjde len o skúšobnú prevádzku a stále sa nevie, či ju prevádzkovateľ - bratislavský STaRZ, stihne spustiť.

Ako uviedla Katarína Szabová z technického úseku mestskej organizácie STaRZ, o tom, či budú môcť ľudia vyskúšať kúpalisko v skúšobnej prevádzke, rozhoduje stavebný úrad. Je možné, že verejnosť sa naň dostane až na budúci rok v máji, keď je plánované dokončenie, dodala. Szabová vidí príčinu oneskorenia aj v problémoch s financiami. Mesto na výstavbu vyčlenilo 30 miliónov korún. Mestská organizácia STaRZ požiadala o ďalší príspevok, na dokončenie je potrebných ešte 6 miliónov.

Kúpalisko stojí na mieste bývalého starého lamačského bazéna. Po dokončení bude pre návštevníkov pripravený nový bazén, ktorý bude rozdelený na plavecký, detský a rekreačný, nové sociálne zariadenia, trávnaté priestranstvá, športoviská a parkovisko. Celý areál bude bezbariérový. "V minulosti nebol o kúpalisko v Lamači veľký záujem, ale keďže sa aj táto mestská časť rozrastá, počítame s tým, že bude dostatočný počet návštevníkov," poznamenala Szabová. Kúpalisko bude môcť navštíviť 800 až 1 000 ľudí denne.

(sita)
FOTO - Oto Limpus

Páčil sa vám článok?