Slovan prehral v Zlatých Moravciach s nováčikom

22.7.2007
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavskému Slovanu nevyšiel druhý zápas nového ročníka Corgoň ligy, keď v Zlatých Moravciach utrpel v zápase s nováčikom prvú prehru. Tréner belasých Boris Kitka označil výkony viacerých hráčov za podpriemerné, vyzdvihol iba snahu Slováka a Sylvestra.

Úvod stretnutia sa posunul o desať minút z dôvodu obrovského diváckeho záujmu. Už v 2. min Ondrejka uvoľnil Černáka, ten šikovne našiel Gibalu, ale jeho strela letela nad. V 12. min rozohrával rohový kop Ondrejka, no Klabalova prudká hlavička minula cieľ. Po pol hodine hry Masaryk vyhral súboj s Klabalom, no ani on nemieril medzi žrde. Rozhodujúci okamih stretnutia prišiel v 41. min stretnutia. Greguška rozohral rohový kop a lopta z Černákovej hlavy skončila v sieti bezmocného Kissa.

Úvodná štvrťhodina druhého dejstva priniesla viac boja ako futbalovej krásy. O prvý strelecký pokus po zmene strán sa pokúsil v 60. min Poliaček, no jeho pokusu chýbala presnosť. Ten istý hráč mohol v 65. min vyrovnať, ale jeho strela z 10 metrov sa odrazila od žrde do poľa a Masaryk si s ňou nedokázal poradiť. Peškoviča neprekvapila ani ďalekonosná strela Mojského v 81. min. V závere, keď "belasí" hrali vabank, prišli šance domácich, no ani Chomovi, Greguškovi či Juskovi nebolo súdené poistiť víťazstvo. V nadstavenom čase Chrenov gól pre postavenie mimo hry neplatil, stretnutie sa však aj napriek tomu skončilo senzačným víťazstvom nováčika v premiére ViOn-u v Corgoň lige pred domácim publikom.

FC ViOn Zlaté Moravce - Slovan Bratislava 1:0 (1:0)
Gól: 41. Černák, ŽK: 34. Juska - 15. Mojský, 82. Kubala, 86. Hanek, rozhodovali: Samotný - Benko, Brendza, 3645 divákov

Zlaté Moravce: M. Peškovič - Pavlenda, Greguška, Klabal, Číž - Hözl (82. Choma) - Ondrejka (46. Chren), Černák, Kuračka, Juska - M. Gibala (68. Peter Farkaš)
Slovan: Kiss - Kosmeľ (76. Ľ. Meszároš), Struhár, Hanek, Mojský - P. Sedlák (46. Breznaník), Slovák, Kubala (87. Chlebek), M. Poliaček - Masaryk, Sylvestr

Ján Rosinský (tréner Zlatých Moraviec): "Slovan bol veľmi zdatný súper. My sme po zápase s Almaty poctivo regenerovali a na iné nám neostal čas. Vážim si výkon mojich hráčov, lebo dokázali so Slovanom športovo súperiť. Chlieb sa lámal v prvom polčase, v ktorom sme boli o niečo lepší. Veľmi si cením korektné prostredie, v ktorom napokon zvíťazil futbal."

Boris Kitka (tréner Slovana): "Chcem pogratulovať domácim k zaslúženému víťazstvu. Po celých 90 minút bolo vidieť, že domáci chcú vyhrať. Podali sme veľa podpriemerných výkonov, čo sa u niektorých hráčov opakuje. Bohužiaľ jediní, ktorí chcú, je najstarší a najmladší hráč môjho mužstva, teda Slovák a Sylvestr."

(sita)

Páčil sa vám článok?