V sobotu bude na Partizánskej lúke Karpatský vlk

8.7.2007
0
Páčil sa vám článok?

V sobotu 14. júla bude Partizánska lúka a bratislavský lesopark patriť najmä priaznivcov horskej cyklistiky. Bude tu piaty ročník pretekov Author Karpatský vlk, ktoré sú posledným podnikom v rámci tohtoročnej Author maratón série.

Ako informuje bratislavský magistrát na svoje internetovej stránke, organizátori po prvý raz sústredili priestor štartu a cieľa pretekov na jedno miesto – do areálu voľného času Partizánska lúka na Železnej studienke. Aktívnym účastníkom, ale aj divákom a priaznivcom tohto dynamického atraktívneho športu to prinesie viacero výhod. Budú môcť sledovať štart i cieľ pretekov vo všetkých vypísaných kategóriách na jednom mieste, bez starostí o presuny. Navyše na Partizánskej lúke sa bude odohrávať viacero ďalších sprievodných podujatí na podporu a propagáciu cyklistického športu ako vhodnej aktivity na trávenie voľného času pre celé rodiny.

Organizátori z agilného bratislavského cyklistického oddielu Bike Team Bratislava vypísali v tomto roku viaceré kategórie. Pretekať budú muži (18-40 rokov), veteráni (nad 41 rokov), ženy (18-40 rokov), veteránky (nad 41 rokov) alebo mládež do 18 rokov (so súhlasom alebo v sprievode zákonného zástupcu).

Napriek tomu, že Karpatský vlk je už tradične súčasťou profesionálnej AUTHOR maratón série v horskej cyklistike, cieľom pretekov podľa predsedu Bike Team Bratislava Miroslava Bílika nie je len športová a výkonnostná úroveň: „Odkedy Karpatského vlka organizujeme, snažíme sa spojiť ľudí, ktorých cyklistika a pobyt v prírode jednoducho baví. Aj v tomto roku budeme mať kvalitné štartové pole, v ktorom sa bok po boku objavia profesionáli s cyklistickými nadšencami rôznych vekových kategórií.“ 

Hoci označenie „maratón“ môže zvádzať k obave, že nie každý dokáže trať zvládnuť, opak je pravdou. Organizátori pripravili v peknom prostredí Malých Karpát dve krásne trate s dĺžkou 31 km, resp. 73 km, ktoré sú zvládnuteľné aj pre priemerných hobby jazdcov. „Na druhej strane, dlhšia trať je postavená tak, aby si na svoje prišli aj profesionálni cyklistickí makači,“ hovorí s úsmevom Peter Prívara, riaditeľ pretekov a bývalý vynikajúci slovenský reprezentant v cestnej cyklistike.

Záujemcovia o štart v pretekoch Author Karpatský vlk 2007 sa ešte stále môžu registrovať na www.karpatskyvlk.sk, alebo osobne v špecializovanej cyklistickej predajni WIKA bicykle na Vysokej 28 v centre Bratislavy.

(banoviny)

Páčil sa vám článok?