Poslanci zrušili Staromestské kultúrne stredisko

25.4.2007
0
Páčil sa vám článok?

Staromestské kultúrne stredisko končí svoju činnosť a k 31. máju je odvolaný z funkcie jeho riaditeľ Stanislav Bachleda. Rozhodli o tom poslanci staromestského miestneho zastupiteľstva.

Ako nám povedal predseda komisie kultúry staromestského miestneho zastupiteľstva Sven Šovčík (SDKÚ-DS), staromestská samospráva pristúpila k návrhu na zrušenie Staromestského kultúrneho strediska predovšetkým z dvoch základných dôvodov.

„Zníženie príjmovej časti bežného rozpočtu oproti roku 2006 nás vedie k oveľa efektívnejšiemu nakladaniu s verejnými prostriedkami aj v oblasti kultúry,“ konštatoval. Ako dodal, mestská časť chce klásť dôraz na rozvoj miestnej kultúry, a to formou opätovného návratu k osvedčenej praxi zriadenia oddelenia kultúry na miestom úrade. „Služby v oblasti kultúry budeme poskytovať prostredníctvom pôvodných troch miestnych kultúrnych centier,“ povedal nám S. Šovčík. „Našou ambíciou v tomto volebnom období nie je kultúrnou produkciou konkurovať celomestským a celonárodným podujatiam, ktoré sú koncentrované na území Starého Mesta, ale podporovať a rozvíjať predovšetkým autentickú staromestskú lokálnu kultúru.“

Komisia kultúry si preto podľa S. Šovčíka stanovila za cieľ pripraviť v najbližšom období koncepciu kultúrnej politiky na nasledújuce roky a vypracovať celkom nový grantový systém, ktorý by umožňoval podporovať všetky aktivity v oblasti staromestskej kultúry, teda nielen tie, ktorých organizátorom bude samotná mestská časť Bratislava-Staré Mesto.

(juh)
Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie