Staromestské kultúrne stredisko zrušia

19.4.2007
0
Páčil sa vám článok?

Staromestské miestne zastupiteľstvo bude 24. apríla rozhodovať o návrhu na zrušenie Staromestského kultúrneho strediska Dôvodom je, že nesplnilo očakávania, ktoré sa od jeho zriadenia očakávali.

„Staromestská samospráva pristúpila k zrušeniu Staromestského kultúrneho strediska predovšetkým z dvoch základných dôvodov,“ povedal nám predseda komisie kultúry staromestského miestneho zastupiteľstva Sven Šovčík (SDKÚ-DS). „Zníženie príjmovej časti bežného rozpočtu oproti roku 2006 nás vedie koveľa efektívnejšiemu nakladaniu s verejnými prostriedkami, a to aj v oblasti kultúry. Keďže chceme klásť dôraz na rozvoj miestnej kultúry formou opätovného návratu l osvedčenej praxi zriadenia oddelenia kultúry na miestnom úrade, služby v oblasti kultúry budeme poskytovať prostredníctvom troch pôvodných miestnych kultúrnych centier.“

Staromestské kultúrne stredisko by malo byť zrušené k 31. máju tohto roka. Riadenie miestnych kultúrnych centier a divadla F 7 by priamo miestnemu úradu. To zabezpečí transparentné, racionálne a efektívne vynakladanie finančných prostriedkov.

(juh)
Páčil sa vám článok?