Vo Vajnoroch zrušili poslanci sporné nariadenie

27.3.2007
0
Páčil sa vám článok?

Poslanci miestneho zastupiteľstva minulý týždeň zrušili nezákonné všeobecne záväzné nariadenie, ktoré upravovalo vylepovanie volebných plagátov počas volebnej kampane komunálnych volieb v roku 2006.

Nariadenie, ktoré iniciovala bývalá starostka Vajnôr Anna Zemanová, zakazovalo počas volebnej kampane vylepovať volebné plagáty na také priestory, ktoré sú súkromným majetkom právnických a fyzických osôb (napr. reklamné billboardy, steny či okná rodinných domov alebo výklady súkromných firiem) pod hrozbou vysokých finančných pokút.

Súčasný starosta Vajnôr Ján Mrva, ktorý bol v čase prijatia sporného nariadenia kandidátom na starostu, verejne kritizoval takéto všeobecne záväzné nariadenie ako nedemokratické a protiústavné. Preto spolu s ďalšími obyvateľmi mestskej časti Vajnory podal podnet na prokuratúru. Okresný prokurátor potvrdil názor súčasného starostu a podal protest, ktorým žiadal nariadenie zrušiť.

V súlade s požiadavkou okresnej prokuratúry súčasné zastupiteľstvo Vajnôr spolu toto pochybenie predchádzajúceho vedenia mestskej časti napravilo a nezákonné nariadenie na svojom zasadnutí minulý štvrtok zrušilo.

(juh)
Páčil sa vám článok?