Diskusia o zóne Mudroňova sa ešte neskončila

9.3.2007
0
Páčil sa vám článok?

Napriek tomu, že pripomienky k návrhu územného plánu zóny A4 Mudroňova sever - Palisády občania lokality odovzdali včas, neprestanú so snahami dosiahnuť jeho zmenu. Vyplýva to z vyhlásenia Anton Hrdličku, predsedu Občianskeho združenia Hrad - Slavín k finále diskusnej kampane s obyvateľmi lokality.

„V diskusii k územnému plánu sa nám podarilo presadiť niektoré potreby obyvateľov štvrte, napriek tomu tri zo závažných bodov návrh nerieši k spokojnosti ľudí,“ hovorí A. Hrdlička.

Uvádza, že predovšetkým sa v návrhu územného plánu ráta s likvidáciou Materskej školy na Myjavskej ulici aj so záhradou a na jej mieste by mal vyrásť bližšie neurčený objekt občianskej vybavenosti, s troma nadzemnými a jedným ustupujúcim podlažím. Škola pritom nie je nadbytočná - potrebovala by dokonca väčšie kapacity, taký je záujem rodičov z okolia.

Ďalšiu výhradu majú v združení proti rozporu medzi sľubmi a výkresovou časťou návrhu na jednej strane a textom komentára na druhej, pokiaľ ide o zástavbu pri evanjelickej nemocnici. Sľub aj výkres hovorí o trojpodlažnej budove, formulácia sprievodného textu je však nejasná a umožnila by postaviť čokoľvek. A napokon je tu vlečúci sa problém jaslí na Javorinskej ulici. Na prezentácii návrhu územného plánu 11. januára sľubovali jeho autori zachovať funkciu jaslí, v samotnom návrhu to však už tak nie je.

Návrh bol zverejnený 26. februára, pod Hradom ho občania prerokovali v desaťdňovom termíne do 7. marca a odovzdali na úrad. „Vzápätí chceme iniciovať stretnutie s poslancami a starostom, tak ako sme to robili pred voľbami,“ vysvetľuje A. Hrdlička. Na stretnutí ešte pred samotným zasadaním miestneho zastupiteľstva, kde sa má návrh schvaľovať, chcú o veci hovoriť. Súčasne začnú petičnú akciu proti záberu záhrady materskej školy.

Gustav Bartovic
Páčil sa vám článok?