Prednosta zostal, zástupcu nezvolili

19.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

Starostka Karlovej Vsi Iveta Hanulíková (Smer-SD) stále odmieta vo funkcii prednostu miestneho úradu Jozefa Harvančíka, ktorý tu pôsobil aj v predchádzajúcom volebnom období.

Starostka trvá na tom, že potrebuje človeka, ktorému by mohla veriť. Aj preto navrhla minulý týždeň jeho odvolanie, no poslanci miestneho zastupiteľstva ho funkcie nezbavili. Jozef Harvančík z vlastnej vôle odstúpiť nechce a podľa našich informácií si do konca februára čerpá riadnu dovolenku.

Za vicestarostu mal byť zvolený Tibor Merva (SDKÚ-DS), ktorého starostka navrhla na podnet koalície SDKÚ-DS a KDH, no neuspel, pretože vo voľbách dostal len 10 hlasov.  Koalícia v miestnom parlamente má 23 poslancov a spolu je v miestnom zastupiteľstve 31 poslancov. Najnovšie chce SDKÚ-DS podľa starostky post prednostu a KDH má dostať zástupcu starostu. Situácia sa možno vyrieši 27. marca, na kedy zvolala I. Hanulíková riadne zasadnutie miestneho zastupiteľstva.

Karloveská samospráva je na tom podobne ako ružinovská. Občania tu síce zvolili starostku z koalície Smer-SD, ĽS-HZDS a SNS, no väčšinu poslancov ponechali z SDKÚ-DS a KDH. Na rozdiel od Ružinova sa však v Karlovej Vsi podarilo v krátkom čase prácu miestnych poslancov naštartovať, pretože boli zvolené komisie, miestna rada a starostka si osvojila návrh na svojho zástupcu.

Okrem 23 poslancov koalície SDKÚ-DS a KDH v karloveskom zastupiteľstve je 6 poslancov za koalíciu Smer-SD, ĽS-HZDS a SNS, jeden za Nezávislé fórum a jeden je nezávislým poslancom.

(rob)
Páčil sa vám článok?