Osud amfiteátra zostáva stále nejasný

15.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

Budúcnosť amfiteátra na Búdkovej ceste je naďalej nejasná. Mestská časť Bratislava - Staré Mesto, ktorá ho má v správe, nepočíta s tým, že by ho prevádzkovala.

Uviedol to staromestský starosta Andrej Petrek. „Pokiaľ viem, mesto Bratislava vedie rokovania s vlastníkmi pozemkov v Petržalke, na ktorých by mal stáť nový zimný štadión, o možnej zámene týchto pozemkov za pozemky v okolí amfiteátra,“ povedal nám. „Ak by sa vedenie mesta dokázalo s týmito vlastníkmi dohodnúť, tak predpokladám, že bude zrušené zverenie areálu amfiteátra do správy mestskej časti a pozemky amfiteátra budú ponúknuté na zámenu pozemkov pod plánovaným štadiónom. V tom prípade mestská časť Staré Mesto končíí s akoukoľvek aktivitou na území amfiteátra.“

Ak by mal byť areál amfiteátra na Búdkovej ceste ponechaný mestskej časti, podľa A. Petreka je ešte otázne, akým spôsobom a s akým výsledkom bude prerokovaná zmena územného plánu zóny Machnáč a či bude povolené nahradiť pôvodnú kultúrno-spoločenskú funkciu tohto územia funkciou bývania. „Ak nie, sami požiadame mesto o odzverenie celého tohto areálu zo správy mestskej časti.“ Podľa neho nie je v silách mestskej časti obnoviť kultúrno-spoločenskú funkciu amfiteátra a prevádzkovať ho.

(juh)
Páčil sa vám článok?