Nezákonné citylighty by mali byť odstránené

31.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Starosta Starého Mesta Andrej Petrek preveruje spochybňované zmluvy, na základe ktorých boli koncom októbra minulého roku protizákonne rozmiestnené na uliciach v centre mesta svetelné reklamné pútače, tzv. citylighty.

Podľa starostu sa preveruje podozrenie o umiestnení citylightov mestskou časťou aj na komunikáciách, ktoré nie sú v správe Starého Mesta. Ak sa to potvrdí, mestská časť zruší stavebné povolenie a príslušnú firmu vyzve, aby sa podľa toho zariadila, konštatoval A. Petrek. Dodal, že firma, ktorá citylighty prevádzkuje, sa buď dohodne s legálnym prevádzkovateľom komunikácie (s hlavným mestom) a uzatvorí s ním platnú zmluvu, alebo úrad vydá rozhodnutie o odstránení tých svetelných reklamných zariadení, ktoré boli inštalované v rozpore so zákonom.

V predchádzajúcom vydaniach sme už informovali, že hlavné mesto Bratislava podalo ešte minulý rok podnet na krajský stavebný úrad, aby preskúmal umiestnenie 35 citylightov na chodníky a verejné priestranstvá, ktoré sú vo vlastníctve mesta. Hlavné mesto ich inštaláciu považuje za nezákonnú a ako cestný správny orgán firme, ktorá reklamné pútače prevádzkuje, uložilo ešte minulý rok pokutu.

(rob)
Páčil sa vám článok?