Staré Mesto chce odstraňovať čierne stavby

26.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Staré Mesto plánuje, že tzv. čierne stavby na svojom území bude odstraňovať na vlastné náklady. Uviedol to staromestský starosta Andrej Petrek.

Ako ďalej uviedol, miestna samospráva chce razantne začať riešiť problém s nepovolenými stavbami, ktoré sa investori snažia dodatočne legalizovať. Podľa starostu sa doteraz stávalo, že staromestský miestny úrad síce rozhodol, že stavebník musí na vlastné náklady čiernu stavbu odstrániť, ten však požiadal o dodatočnú legalizáciu stavby nadradenému stavebnému úradu a ten mu vyhovel.

Staré Mesto by malo čierne stavby odstraňovať za svoje peniaze, ktoré bude od investora vymáhať súdnou cestou. Podľa námestníka staromestského starostu Petra Tatára by mali byť peniaze na odstraňovanie stavieb vyčlenené už v tohtoročnom rozpočte mestskej časti, ktorý budú miestni poslanci schvaľovať v marci.

Staré Mesto začína prepúšťať zamestnancov

Asi milión Sk stoja samosprávu Starého Mesta prvé personálne zmeny na miestnom úrade po decembrových komunálnych voľbách. Takú čiastku predstavuje odstupné bývalého starostu Petra Čiernika a štyroch zamestnancov, ktorí po dohode končia pracovný pomer 31. januára.

Nové vedenie samosprávy uvažuje o ďalšom prepúšťaní zamestnancov a zefektívnení práce úradu. Preto pripravuje novú organizačnú štruktúru, o ktorej bude rokovať miestne zastupiteľstvo 27. marca.

"Uvažujeme aj o zrušení Staromestského kultúrneho strediska a opätovnom pričlenení oddelenia kultúry k úradu," uviedol dnes pre TASR starosta Andrej Petrek. Podľa neho od februára dochádza k zrušeniu pravidelných mesačných Staromestských salónov a cyklu Večery národov, konaných v Zichyho paláci.

(sita, tasr)

Páčil sa vám článok?