Sporné citylighty stále svietia na uliciach

24.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Osud 35 reklamných zariadení, tzv. citylightov, ktoré boli koncom októbra minulého roku protizákonne rozmiestnené na viacerých uliciach v centre mesta, je stále nejasný.

Rozmiestnenie citylightov povolil Stavebný úrad mestskej časti Bratislava - Staré Mesto. Ešte 21. novembra minulého roku podalo hlavné mesto na krajskom stavebnom úrade podnet na preskúmanie rozhodnutia mestskej Bratislava - Staré Mesto o povolení umiestnenia 35 ks reklamných zariadení na chodníkoch a verejných priestranstvách, ktoré sú vo vlastníctve hlavného mesta bez jeho vedomia a súhlasu. „Považujeme to za porušenie paragrafu 72 stavebného zákona (vyžaduje písomný súhlas vlastníka pozemku) a paragrafu 59 (odňatie práva účastníka konania),“ povedala nám riaditeľka magistrátnej sekcie dopravy a cestného hospodárstva Tatiana Kratochvílová. „Na tento podnet sme do dnešného dňa nedostali odpoveď a nevieme o tom, že by sa v tejto veci začalo inak konať.“

Ako dodala T. Kratochvílová, hlavné mesto ako cestný správny orgán v rámci svojich kompetencií začalo vo veci ešte v novembri 2006 proti spoločnosti Akzent media, ktorá citylighty prevádzkuje, správne konanie a uložilo jej pokutu za nepovolené rozkopávky. „Pokutu firma zaplatila ešte v novembri,“ konštatovala.

Ako nás informoval vedúci referátu komunikácie s verejnosťou Miestneho úradu mestskej časti Bratislava - Staré Mesto Stanislav Jurikovič, mestská časť prerokuje rozmiestnenie sporných reklamných zariadení s hlavným mestom. „Prípadné nezrovnalosti budú odstránené po vzájomnej konzultácii mestskej časti a hlavného mesta,“ uviedol.

(juh)

Páčil sa vám článok?