Staré Mesto bude dotovať činnosť divadiel

23.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Na zasadnutí miestneho zastupiteľstva, na ktorom sa schvaľoval rozpočet mestskej časti sa staromestskí poslanci rozhodli zvýšiť výdavkovú časť rozpočtu o dva milióny korún, ktorými mestská časť podporí fungovanie bratislavských divadiel.

Mestská časť vyzbiera obvyklý poplatok zo vstupného, no takmer okamžite ho vráti divadlám vo forme dotácie na ich činnosť. Poplatok zo vstupného bol v posledných rokoch určený sadzbou 5 percent z vybraného vstupného pre divadlá, 5 percent pre kiná, 10 percent pre koncerty vážnej hudby a 20 percent pre koncerty populárnej hudby. Spolu takto mestská časť vybrala v minulom roku 4 milióny korún. Tohto roku staromestský rozpočet počíta s príjmom z poplatkov zo vstupného vo výške 3,5 miliónov korún.

Staromestskí poslanci schválili tiež príspevok 150 tisíc korún divízii Lodnej osobnej dopravy spoločnosti Slovenská plavba a prístavy, ktorý bude použitý na prevádzku Propeleru. Ten začne medzi oboma dunajskými brehmi premávať 1. mája. Staré Mesto spolu s Petržalkou podporilo prevádzku lode už v predchádzajúcich troch rokoch.

(miv)

Páčil sa vám článok?