Voľba prednostu sa starostke Karlovej Vsi nepáči

17.1.2007
Páčil sa vám článok?

Starostka Karlovej Vsi Iveta Hanulíková (SMER-SD, ĽS-HZDS a SNS), ktorej koalícia je v miestnom poslaneckom zbore v drvivej menšine, sa s poslancami nezhodla v otázke prednostu miestneho úradu.

Z celkovo 31 poslancov je v koalícii SDKÚ-DS, KDH - 23, nezávislý je jeden, za Nezávislé fórum takisto jeden a šesť poslancov je v koalícii, za ktorú kandidovala starostka. Starostka chce nového prednostu miestneho úradu a na prvom zasadnutí miestneho zastupiteľstva vyzvala súčasného - Jozefa Harvančíka, aby odstúpil, pretože nemá jej dôveru a nepracuje tak, ako si to ona predstavuje. Jozef Harvančík odstúpiť odmietol s odôvodnením, že starostka musí pripraviť návrh na nového prednostu, o ktorom rozhodnú poslanci.

I. Hanulíkovej sa nepáči, že Bratislava sa riadi zákonom, na základe ktorého prednostu volia poslanci. V ostatných mestách a obciach vymenúva prednostu starosta na základe zákona o obecnom zriadení. Ako sa vyjadrila, spolu so starostom Ružinova bude iniciovať návrh, aby sa toto ustanovenie v zákone o Bratislave zmenilo. Človeku, ktorý riadi úrad, musím dôverovať, uviedla I. Hanulíková.

Starostka je v prípade svojho zástupcu ochotná akceptovať nominanta SDKÚ-DS, KDH, ktorým je Tibor Merva. Najbližšie zastupiteľstvo v Karlovej Vsi má byť 13. februára.

(rob)

Páčil sa vám článok?