Zvláštne: Po dvoch rokoch sa mesto rozhodlo, že budovu v Petržalke, o ktorú žiadalo, vlastne nechce

10.12.2023
0

Zdroj: Marián Dekan

Páčil sa vám článok?

V novembri 2021 mesto požiadalo Petržalku o vrátenie zvereného majetku - pozemku s chátrajúcim objektom na Haanovej vedľa sídla Mestskej polície. Plánovalo tam stavať nájomné byty. Aktuálne, po dvoch rokoch sa petržalský úrad dozvedel, že už mesto majetok späť nechce.

V bývalom technickom dvore, ktorý slúžil kedysi mestu a mestskej časti, bolo okrem garáží aj sídlo Bytového podniku a priestory si tu prenajímali aj občianskym združeniam a súkromníkom. Náklady mestskej časti na objekt však boli vyššie ako príjmy z nájmu. Celý areál je v zlom stave, pred dvoma rokmi starosta Ján Hrčka konštatoval, že nič iné ako komplexná rekonštrukcia alebo zbúranie a následne nová výstavba tu neprichádza do úvahy. „Mesto si robilo analýzu, či sa tieto parcely dajú využiť na výstavbu obecných bytov,“ uviedol vtedy.

Petržalskí poslanci s odzverením súhlasili, mestská časť 30.6. 2022 vyzvala mesto, aby areál prebralo. Odvtedy, teda 18 mesiacov, sa však nič nedialo. „Toto konanie považujem za problémové, pretože mestská časť rok a pol nevykonáva správu v domnení, že mesto ide areál prevziať,“ uviedol na poslednom mestskom zastupiteľstve starosta Ján Hrčka s tým, že na meste sa niekoľkokrát neúspešne pokúšal získať jasné stanovisko.

Zdroj: (in)

Chátrajúci objekt na Haanovej.

Riaditeľ magistrátu Ctibor Košťál reagoval, že počas toho obdobia sa konali obhliadky priestoru a koncom novembra 2023 poslali mestskej časti oficiálny list, že mesto túto budovu nebude odzverovať. „Museli sme sa pozrieť na stav budovy, prejsť si jednotlivé nájomné vzťahy, ktoré tam sú a na základe vecí, ktoré sme tam zistili, sme sa rozhodli nepristúpiť k podpisu,“ povedal. V prípade tohto areálu to vyzerá, že mesto nevie, čo chce.

(pn)

Páčil sa vám článok?