Zasadnutie zastupiteľstva v Karlovej Vsi prerušili

2.1.2007
Páčil sa vám článok?

Ustanovujúce zasadnutie miestneho zastupiteľstva v Karlovej Vsi dnes na návrh novej starostky Ivety Hanulíkovej (Smer, ĽS-HZDS, SNS) po slávnostnej časti ukončili. Po zložení sľubov poslanci pracovnú časť presunuli na 10. januára.

Podľa Hanulíkovej nemali novozvolení poslanci bez predchádzajúcich skúseností v miestnej samospráve, ktorých je v zastupiteľstve vyše polovica, čas a možnosť pripraviť sa na voľbu predsedov komisií, členov miestnej rady a hlasovanie o zmene rozpočtu mestskej časti.

Hanulíková kritizovala bývalého starostu Bystríka Hollého (KDH), ktorý podľa nej nemal záujem prizvať ju k príprave ustanovujúceho zastupiteľstva. Podľa nej mal pripraviť iba slávnostnú časť zastupiteľstva a o body pracovnej časti sa mali postarať už novozvolení zástupcovia občanov.

Hollý pred poslancami uviedol, že s Hanulíkovou sa stretnúť nemohol, lebo bol na pohrebe v Banskej Bystrici. Dodal, že zastupiteľstvo pripravil sám a s nikým pri tom nespolupracoval.

V 31-člennom miestnom zastupiteľstve Karlovej Vsi je 23 poslancov zvolených za koalíciu SDKÚ-DS a KDH, šiesti za koalíciu Smer, ĽS-HZDS a SNS, jeden za Nezávislé fórum a jeden nezávislý poslanec.

Novozvolená starostka bratislavskej mestskej časti Karlovej Vsi Iveta Hanulíková počas príhovoru na dnešnom ustanovujúcom zasadnutí miestneho zastupiteľstva vyzvala prednostu miestneho úradu Jozefa Harvančíka, aby odstúpil. Podľa nej Harvančík nepracuje profesionálne a vo svojej funkcii zahmlieva fakty. "Žiadam prednostu úradu, aby odišiel. Pán Harvančík nemá moju dôveru, nepracuje tak, ako si to predstavujem," dodala Hanulíková.

Harvančík v reakcii pre agentúru SITA uviedol, že starostka nemá právomoc odvolať ho z funkcie, podľa zákona musí predložiť návrh, o ktorom budú hlasovať miestni poslanci. "Kým o tom nerozhodnú poslanci, zo svojho postu neodídem, bol by som sám proti sebe," dodal Harvančík.

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie