Nový ružinovský predčasne skončil zasadnutie

2.1.2007
Páčil sa vám článok?

Nový starosta Ružinova Slavomír Drozd (Smer-SD, SMK, ĽS-HZDS a SF), zložil na ustanovujúcom zasadnutí sľub a prevzal si osvedčenie o zvolení. Osvedčenie si prevzalo aj všetkých 31 novozvolených poslancov.

Novozvolený starosta vo svojom slávnostnom príhovore vyhlásil, že svoju funkciu bude vykonávať čestne, svedomito, v prospech občanov a verí, že bude dobrým starostom pre všetkých občanov Ružinova. Spoluprácu s miestnym zastupiteľstvom nechce a nebude vnímať úzko politicky a bude sa zasadzovať o slušnosť, zákonnosť a racionálne riešenie problémov. V oblasti rozvoja a výstavby mestskej časti bude presadzovať transparentnosť a vzájomnú informovanosť všetkých zainteresovaných strán.

Pracovnú časť zasadnutia, v ktorej poslanci mali rozhodovať napríklad o zástupcoch starostu, o miestnej rade a jej členoch či o výške platu starostu, nový starosta zrušil. Ako dôvod uviedol skutočnosť, že nedostal potrebné materiály na prerokovanie. Jednotlivými bodmi pracovnej časti dnešného zasadnutia by sa mali poslanci zaoberať na najbližšom zasadnutí zastupiteľstva.

V 31-členom miestnom zastupiteľstve je 25 poslancov za koalíciu SDKÚ-DS, KDH, päť poslancov reprezentuje koalíciu Smer-SD, SMK, ĽS-HZDS, SF a jeden poslanec je nezávislý.
Páčil sa vám článok?