Umelé klzisko na námestí je opäť prázdne

15.12.2006
Páčil sa vám článok?

Umelé klzisko na Hviezdoslavovom námestí, ktorého premiéra sa v minulom zimnom období skončila fiaskom, je v Starom Meste umiestnené opäť.

Syntetické klzisko nechal kúpiť doterajší starosta Starého Mesta Peter Čiernik za takmer tri milióny korún. Miestny úrad to zdôvodnil tým, že klzisko je možné využívať celoročne a po skončení zimnej sezóny ho presunú do areálu Základnej školy na Mudroňovej ulici.

Nový starosta Andrej Petrek ani novozvolení poslanci miestneho zastupiteľstva nemohli umiestneniu klziska zabrániť, pretože oficiálne do funkcií nastúpia až 19. decembra, po ustanovujúcom zasadnutí miestneho zastupiteľstva. 

Nezáujem o umelé klzisko potvrdzujú prvé dni prevádzky. Kým pôvodná ľadová plocha bývala vždy plná korčuliarov, o  plastové klzisko nie je záujem. Podľa Petra Kimijana z referátu komunikácie s verejnosťou miestneho úradu Staré Mesto si však obyvatelia i návštevníci mesta pomaly zvykajú na plastové klzisko.  Podľa neho by tento rok mohlo klzisko využiť okolo 100 ľudí denne. „Všetko závisí od počasia, keď nebude mrholiť alebo husto snežiť, tak môže prísť viac návštevníkov ako minulý rok. Lepšie je mať syntetické klzisko aj v teplejšom období, ako by tam mali byť len drevené mantinely bez ľadovej plochy. A treba dodať, že na klzisku sa šmýkať dá,“ tvrdí Kimijan.

Staromešťania dúfajú, že nová samospráva Starého Mesta, plastové klzisko čo najskôr nahradí ľadovou plochou.
Páčil sa vám článok?