Kúpalisko Mičurin sa stane vlastníctvom mesta, primátor sľubuje zmeny celého areálu

30.6.2023
0

Zdroj: FB Kúpalisko Ekoiuventa

Páčil sa vám článok?

Legendárne kúpalisko v bratislavskom Starom Meste, ktoré ja známe pokojom a nízkou cenou vstupného, mení majiteľa. Od budúcej sezóny sa kúpalisko Ekoiuventa (Mičurin na Búdkovej) zaradí medzi kúpaliská ako Rosnička, Delfín či Tehelné pole, ktoré sú v správe mestskej organizácie Správa telovýchovných a rekreačných zariadení hlavného mesta Slovenskej republiky Bratislavy.

"Mestské poslankyne a poslanci na dnešnom mestskom zastupiteľstve schválili zámennú zmluvu s ministerstvom školstva, ktorou získame veľkú časť areálu Ekouiventa, vrátane tohto legendárneho kúpaliska. Bol to niekoľkoročný proces vyjednávaní s tromi rôznymi ministrami školstva ale podarilo sa nám ich dotiahnuť do úspešného konca," uviedol včera na sociálnej sieti primátor Bratislavy Matúš Vallo.

Zelený areál uprostred mesta je národnou kultúrnou pamiatkou a má podľa Valla naozaj obrovský potenciál. Okrem kúpaliska ho totiž tvorí aj dom mládeže, amfiteáter či polyfunkčný dom. "Celý areál chceme revitalizovať a vytvoriť tak kvalitný verejný, viacúčelový priestor, ktorý bude okrem slnenia a plávania slúžiť aj na spoločenské, kultúrne a komunitné akcie," dodal primátor.

Ešte počas tejto sezóny bude Mičurin v správe ministerstva školstva. Od budúceho leta už bude kúpalisko otvorené pod správou mesta a prevádzkovateľom bude STaRZ, ktorá prevádzkuje väčšinu známych bratislavských kúpalísk vrátane areálu Zlaté piesky. 

Kúpalisko Mičurin otvárajú už v sobotu 1. júla. Viac sa dozviete tu:

(ms)

Páčil sa vám článok?