Smutná správa: Vo veku nedožitých 43 rokov zomrela bývalá vicestarostka Petržalky Janka Hrehorová

2.6.2023
0

Zdroj: MÚ Petržalka

Páčil sa vám článok?

Veľmi smutná správa. Vo štvrtok 1. júna zomrela bývalá vicestarostka Petržalky, miestna exposlankyňa i bývalá poslankyňa BSK Janka Hrehorová. Odišla náhle vo veku nedožitých 43 rokov.

"Janka v rokoch 2018 až 2022 pôsobila ako pravá ruka nášho petržalského starostu Jána Hrčku a už štyri roky predtým aj ako poslankyňa miestneho zastupiteľstva, pričom dlhé roky sa angažovala i v neziskovom a dobrovoľníckom sektore v snahe pomáhať tým, ktorí to potrebujú najviac. Na našom miestnom úrade následne pracovala v rámci kancelárie starostu a prednostu, pričom jej hlavnou agendou bola komunikácia s kolegami a kolegyňami z našich organizácií a koordinácia spoločenských podujatí vrátane jej obľúbených kultúrnych aktivít zeleného sídliska. Napriek množstvu pracovných, politických aj dobrovoľníckych povinností bola Janka vždy usmiata, priateľská a každému kolektívu dodala humor, iskru aj nadhľad. Spolu s ňou tak naše rady opúšťa aj časť bezodnej energie, ktorú okolo seba nezištne rozdávala nielen na petržalských podujatiach, kde ste sa s ňou osobne stretli určite viacerí...  V tomto okamihu preto stojíme za jej blízkymi, najmä manželom a dvomi deťmi, ktorým v tejto ťažkej chvíli vyjadrujeme v mene celej mestskej časti úprimnú sústrasť." informovala nás v mene mestskej časti jej hovorkyňa Mária Halašková.

K smutnej udalosti sa vyjadril na sociálnej sieti aj starosta Ján Hrčka: "Dnešný deň detí je najsmutnejším dňom detí v mojom živote. Dozvedel som, že moja kamártka, bývalá prvá vicestarostka Petržalky a veľmi dobrý a nápomocný človek Janka Hrehorová nás navždy opustila. Je to hrozné a veľmi ma to mrzí. V takýchto chvíľach si človek uvedomuje, aký je život nespravodlivý a ktoré veci sú v živote ozaj najdôležitejšie. Janka, budeš nám veľmi chýbať."

Zdroj: FB Ján Hrčka

​Janka Hrehorová so starostom Hrčkom.

Ak ste Janku poznali a vynárajú sa vám na ňu pekné spomienky,môžete zanechať odkaz jej blízkym. Kondolenčnú knihu nájdete vo vestibule Miestneho úradu Petržalka na Kutlíkovej ulici 17 v Centre Technopol až do času poslednej rozlúčky.

Zdroj: MÚ Petržalka

(ms)

Páčil sa vám článok?