Samospráva zbavila Ovsište ďalšej haraburdy

22.1.2023

Zdroj: MÚ Petržalka

Páčil sa vám článok?

Stánok na Ovsištskom námestí pred Nákupným strediskom - Bratislavský bol roky nefunkčný. Koncom septembra 2020 horel, okolo neho aj v ňom sa začali hromadiť odpadky. Hoci stojí na pozemku mesta, napokon ho 12. januára odstránila mestská časť.

Mestská časť mala záujem odstrániť ho hneď po požiari, to však nebolo možné, pretože bol predmetom exekučného konania. „Pán, na ktorého bolo exekučné konanie vydané, niekoľko rokov nereagoval na výzvy a predvolania od exekútora. Zároveň je proti nemu vedených aj niekoľko ďalších exekučných konaní,“ informoval nás Dávid Pavlík z komunikačného oddelenia Petržalky. Samospráva preto začala spolupracovať s exekútorským úradom na odstránení stánku. Podarilo sa.

„Mestská časť pristúpila 12. januára k vykonaniu exekučného konania a odstráneniu stánku na Ovsištskom námestí. Jeho zlý stav ohrozoval ľudské zdravie i životné prostredie, zároveň sa v jeho okolí zhromažďovali skupinky neprispôsobivých občanov i ľudí bez domova. Odstránenie stánku tak napokon na vlastné náklady zabezpečila mestská časť Bratislava-Petržalka cez svoje oddelenie správy verejných priestranstiev, predovšetkým s cieľom vyhnúť sa ďalšiemu znečisťovaniu v jeho bezprostrednom okolí. Veľká vďaka patrí aj kolegom z právneho referátu Miestneho úradu Bratislava-Petržalka, ktorí zastrešovali celý proces a komunikáciu s exekútorom.“

Zdroj: MÚ Petržalka

(pn) 

Páčil sa vám článok?