Rudolf Kusý ide na slobodu, súd ho nevzal do väzby

19.11.2022
0

Zdroj: TASR - Jaroslav Novák

Páčil sa vám článok?

Exstarosta bratislavskej mestskej časti Nové Mesto a neúspešný kandidát na primátora Rudolf Kusý sa dostal dnes na slobodu. Špecializovaný trestný súd v Pezinku ho nevzal do väzby. Rozhodnutie ešte môže zvrátiť Najvyšší súd.

„Ja si veľmi vážim rozhodnutie súdu, ktorý veľmi podrobne bral do úvahy všetky informácie. K samotnému skutku sa vyjadrovať nebudem vzhľadom na to, že vyšetrovanie prebieha, ale chcem povedať, že sa cítim byť nevinný,“ povedal po prepustení Kusý. Následne nastúpil do auta a odišiel.

Proti rozhodnutiu Špecializovaného súdu sa prokurátor odvolal, preto o Kusého väzbe rozhodne definitívne Najvyšší súd. Malo by sa tak stať v pondelok 28. novembra. 

Zdroj: TASR - Jaroslav Novák

Rudolf Kusý opustil budovu súdu v spoločnosti svojej advokátky Evy Mišíkovej. 

Rudolfa Kusého zadržala Národná kriminálna agentúra v stredu (16. 11.) v rámci akcie Development. Vyšetrovateľ ho obvinil z obzvlášť závažného zločinu prijímania úplatku. 

Ako informoval portál startitup.sk, Kusý si mal vypýtať od developera bytového domu  úplatok 150-tisíc eur za podpísanie územného rozhodnutia. 

Zdroj: TASR - Jaroslav Novák

Rudolf  Kusý pri odchode zo súdu. 

Podľa informácií spomínaného portálu je prípad zdokumentovaný na videách a fotografiách. "V prípade totiž figuruje agent, ktorý komunikoval so sprostredkovateľom a všetku komunikáciu nahrával. Peniaze si mal starosta vypýtať cez sprostredkovateľa. K tomu však nedošlo, nakoľko elitní policajti NAKA spustili akciu Development a Rudolfa Kusého aj s dvomi úradníčkami zadržali. Kusý mal podľa našich informácií spomínané rozhodnutie už aj podpísať," uvádza startitup.sk.

Kusému hrozí až pätnásťročný pobyt za mrežami, v piatok sa vzdal funkcie starostu, ktorú by inak vykonával až do 28. novembra. 

Úrad dočasne, kým sa funkcie neujme víťaz volieb Matúš Čupka, prevzal vicestarosta Branislav Filipovič. 

(ms)

Páčil sa vám článok?